Aktuális

Defekt miatt történhetett tragédia az M7-esen

Horvátországban nyaraló magyar turistákat hozott haza az a busz, amelyik balesetet szenvedett az M7-esen vasárnap hajnalban. A nyolc halálos áldozat között volt a sofőr is, aki nem tudni, miért tért le az útról és csapódott a felüljáró pillérének.

A magyar rendszámú buszt vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor érte baleset az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében: a jármű átszakította a szalagkorlátot és az autópálya-felüljáró hídpillérének ütközött.

Nem a sofőr volt a hibás. Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt – nyilatkozta a Blikknek az egyik utas. Elmondta, hogy a baleset után percek teltek el úgy, hogy egy autó sem állt meg. Teljes sötétség volt, a busz a jobb oldalán feküdt. A padlón folyt az üzemanyag.

Aztán az egyik lány kirúgta a busz hátsó ablakát, és aki tudott, menekülni próbált.

A nő elmondása szerint, miután az utasok lemásztak egymásról, a hátsó ablakon át botorkált ki a buszból. Közben látott egy idős házaspárt, akik jajgatva kértek segítséget, mert mindketten beszorultak az ülések közé, ahonnan nem lehetett kiszabadítani őket. Sajnos volt, aki rájuk lépett menekülés közben.

Forrás: MTI

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile