Aktuális, Külpolitika

„Delta-variáns mint „szénanátha vagy sima megfázás”? – Bejelentették, Olaszországban kötelezővé teszik a „védettségi igazolványt”- tiltakozó tüntetések több olasz városban

Augusztus 6-tól szigorítanak Olaszországban a delta variáns terjedése miatt, írja a Euronews. A szigorítás értelmében csak azok mehetnek be éttermekbe, múzeumokba, színházakba vagy edzőtermekbe, akik be vannak oltva. Az olasz kormánynak ezzel egyértelműen az a célja, hogy javítson az oltási hajlandóságon.

Az oltást egy úgynevezett zöldkártyával tudják majd igazolni, amit mindenki igényelhet, aki már legalább az első oltást megkapta.
Mario Draghi miniszterelnök szerint csak így tudják elérni, hogy náluk ne kezdjen el úgy emelkedni a fertőzésszám, mint Spanyolországban, Angliában vagy Franciaországban.
A bejeentés után több nagyobb olasz városban  emberek ezrei vonultak tiltakozásként az utcákra. A tüntetők a szabadság, a normális élet visszaaszerzése miatt tüntetnek, röbbek között azt skandálva, hogya hírhedt „delrta-variáns” könnyen összekeverhető a szénanáthával vagy egy  kisebb megfázással.
https://twitter.com/AnonymeCitoyen/status/1418305138863788036?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1418305138863788036%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.activenews.ro%2Fadmin%2Fcatalog.php
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile