Aktuális, Külpolitika

Démoni covid-projekt a társadalom megosztására: Kezdődik az állóháború oltottak és oltatlanok között – Osztrák kávézó, ahol nem szolgálnak ki oltottakat

 Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bizarr módon került az elmúlt napokban az ausztriai hírekbe. A település egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeinek jár.

Az akció ráirányítja a figyelmet arra a társadalmi törésvonalra, amely az oltáspártiak és oltástagadók között kezd mélyülni – utalt a jelenségre Silvia Traunwieser, a Salzburgi Egyetem jogfilozófia professzora az ORF körképében. A település polgármestere Josef Weikinger megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést, s nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól – vallja. A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a rebellis vállalkozást.
Mint ismert, Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket a mai napig szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott, vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik.
A szóban forgó vendéglátóhely a jogszabály-konform módon teszteléssel, vagy gyógyultsági igazolással vehető igénybe. Ausztria egyébként augusztus 15-től szigorítja a zöld passzushoz való hozzáférés szabályait, oltási igazolást csak a teljes immunizálást biztosító adag felvétele után állít ki. A gyógyultak esetében ugyanakkor a két komponensű oltások esetében teljes immunizációnak tekintik az egy adag felvételét, amelyet az oltási igazoláson ezentúl 2/1 formula helyett 1/1 formulával jelölnek.
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] amelyet az oltási igazoláson ezentúl 2/1 formula helyett 1/1 formulával jelölnek, írja Szőke […]