Aktuális, Belpolitika

Döntöttek az  idei iskolai tanév sorsáról – Sikerült a teljes káosszal szétverni az iskolai rendszert

Döntött az oktatási miniszter a tanév sorsáról és ügy tűnik, a covid-protokoll őrületében a járványügi szabályokkal nagyrészt ellentmondó intézkedések során  sikerül teljesen szétverjék az iskolai oktatási rendszert, és lassan de biztosan elvegyék a tanulás jogát a diákoktól.

Az országos vizsgák dátuma nem változik és a végzős évfolyamok online oktatásban vesznek részt áprilisban, rájuk nem lesz érvényes az egy hónapos tavaszi szünidő – döntötte el egyebek mellett az oktatási miniszter csütörtökön, miután a tanügyi szakszervezetekkel, a szülők és diákok képviselőivel egyeztetett a tanév sorsáról.

Az idei képességvizsgát tehát június 22-e és 25-e között tartják meg, az érettségi írásbeli próbáira pedig június 28-a és július elseje között kerül sor. A szóbeli vizsgák elmaradnak, de akárcsak tavaly, valamilyen módszertan szerint minősítést fognak kapni a diákok.

A 8.-os és 12.-es évfolyamokon kívül az iskolások egy hónapos tavaszi szünidőre mennek április 4. és május 2. között. A végzősök tanévének rendje nem változik, számukra ugyanúgy marad április 2. és 11. között, valamint április 30. és május 9. között a húsvéti vakáció. A kettő között, április 12-30. között a vizsgákra készülő diákok online oktatásban vesznek részt.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile