Aktuális, Tények mögött a lényeg

Dr. Vladimir Zelenko: ” Ami a gyermekeket illeti, az egyetlen oka az lehet annak, mely miatt egy gyermeket be akarsz oltani, hogy hiszel a gyermekáldozatban!

(Szilaj Csikó fordítás, M. J.)

 

A film itt érhető el.

Naponta kapok halálos fenyegetéseket. Kockáztattam az életemet, a karrieremet, a pénzügyi életemet, a hírnevemet, a családomat, majdnem mindent. Csak azért, hogy itt üljek és elmondjam, amit mondok.

Dr. Luc Montagnier, aki orvosi Nobel-díjat kapott a HIV felfedezéséért, azt mondta, hogy ez az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély, az emberiség történelmének legnagyobb népirtásával fenyeget.

Ha követjük néhány „globális vezető” tanácsát, például Bill Gates-ét, aki tavaly azt mondta, hogy „7 milliárd embert kell beoltani”, akkor a halálozás mértéke nagyobb lesz 2 milliárdnál. Hát ébredjenek fel! Ez a harmadik világháború! Ez olyan szintű aljasság és rosszindulat, amilyet valószínűleg még nem láttunk az emberiség történetében.

AZ EMBERISÉG HŐSEI

Dr. Vladimir Zelenko, amerikai zsidó orvos.

Orvosok százait tanította, és milliók életét mentette meg. Most mindent kockára tesz azzal, hogy bátran kimondja a véleményét.

Dr. Zelenko egy [izraeli] rabbinikus bíróság előtt tanúskodik

Munkacsoportom közvetlenül 6000 beteget kezelt sikeresen. Több száz orvost oktattam, és ők most tanítványaikat oktatják. Együttvéve több millió beteget kezeltünk sikeresen.

Páciensem volt Trump elnök. Páciensem volt Rudy Giuliani. Páciensem volt Rav Chaim Kanievsky. Litzman úr, az önök egészségügyi minisztere Izraelben, tavaly a betegem volt.

Épp csak elmondom, hogy mely emberek kerestek meg azért, hogy kezeljem őket, köztük Bolsonaro brazil elnök is. Tapasztalatom nagyon egyedi rálátást adott a Covid-19 megközelítéséhez, ez pedig alapvetően azt jelenti, hogy az embereket távol tartjuk a kórháztól.

Ami a gyermekeket illeti, az egyetlen oka az lehet annak, mely miatt egy gyermeket kezelni (=beoltani) akarsz, hogy hiszel a gyermekáldozatban.

Hadd magyarázzam el.

Bármikor, bármely terápiát három nézőpontból kell értékelnünk. Hogy biztonságos-e? Hogy használ-e a betegnek? És hogy szükséges-e? Csak mert megvan rá a lehetőséged, az még nem jelenti azt, hogy használnod is kell. Szükséges kell, hogy legyen orvosilag. Kell, hogy szükséges legyen.

Ha megnézzük a CDC statisztikáit, azt látjuk, hogy a 18 év alatti egészséges gyermekek esetében a túlélési arány 99,998%, kezelés nélkül. Miképp Dr. Yeadon (a Pfizer korábbi igazgatója) mondta, az influenzavírus veszélyesebb a gyermekekre nézve, mint a COVID-19.

És úgy becsülte meg az oltás veszélyét, hogy miatta száz gyermek halna meg egymilliónként. Úgy érzem, hogy ez a szám jelentősen nagyobb lenne. És ezt a következőképp indoklom meg. Ha van egy olyan népességed, amelyet nem veszélyeztet az, hogy meghal egy betegségben, miért adnál be neki egy mérgezett halálos injekciót?

Most lássuk, hogy működik-e ez a cucc. A világon két országban van a legtöbb beoltott állampolgár: Izraelben 85%-os az oltottsági arány, és egy Seychelle nevű szigetországban az Indiai-óceánban, szintén 80% felett.[1]

Mindkét ország megtapasztalta a Delta-változat kitörését. Ezért hadd kérdezzek Önöktől valamit. 1. Ha a lakosság nagy részét beoltották, miért van még mindig járvány? 2. Miért adnál még harmadik injekciót is ugyanabból a szerből, amelyik nem vált be az első két alkalommal?

Ez vonatkozott arra a kérdésre, hogy működik-e az oltás vagy sem.

És beszéljünk a biztonságról. Nos, ez az igazi probléma, a biztonságnak vagy a halálnak [értsd: az életveszélynek] három szintjét kell itt megvizsgálnunk. Egy heveny, egy félheveny és egy hosszú távú szintet. A heveny szint időtartamát az injekció beadásának pillanatától eltelő 3 hónapig fogom meghatározni. A Salk Intézet szerint az injekció első számú kockázata a vérrögképződés, ezt Dr. Yeadon is így mondta. Egyébként mindazt, amit mondok, dokumentációval fogom védeni, és kérem, ne vonják meg tőlem ezért a szót. Kérem, igyekezzenek mindent kellőképp megérteni, és én mindent be tudok bizonyítani, amit csak mondok.

A Salk Intézet szerint, amikor egy személy injekciót kap ezekből a „vakcinákból”, a test tüskegyártó üzemmé válik, mely tüskék trillióit termeli, és ezek az endotheliumba, vagyis az erek belső bélésébe vándorolnak.

Ezek leginkább az érrendszer belsejében levő apró tüskék. Amint a vérsejtek átúsznak az érrendszereden, megsérülnek, vérrögöket okoznak. Ha ez a szívben történik, annak következménye szívroham. Ha ez az agyban történik, agyvérzés.

Tehát azt látjuk, hogy a halálozás első számú oka rövidtávon a vérrögök kialakulása. És ennek nagy része az első három-négy napban történik. 40%-uk a mérgező halálos „lövés” beadása utáni első három napon belül történik meg.

A másik baj az, hogy szívizomgyulladást vagy [egyéb] gyulladást okoz a gyermekek és fiatal felnőttek szívében.

És a harmadik baj, a leginkább nyugtalanító, a New England Journal of Medicine cikke szerint, az ő előzetes adataik szerint a várandósság első harmadában történő vetélések aránya… Az első harmadban beoltott nők [vetélésének] aránya 10%-ról 80%-ra emelkedik.

Szeretném, ha megértenék, amit most mondtam! A terhes nők vetélési aránya az első harmadban a nyolcszorosára nő, ha beoltják őket.

Ezek előzetes adatok. Idővel változhatnak, én csak a mostani helyzetről beszélek. Ez a legkisebb probléma.

A második kérdés a közepesen heveny szakaszban bekövetkező halál kérdése, ez pedig a következő:

az e „vakcinákkal” végzett állatkísérletek azt mutatják, hogy az antitestek termelésére nézvést minden állat jól reagált az oltásra. Amikor azonban próbára tették őket azzal a vírussal, amely ellen immunizálták őket, nagy százalékuk elpusztult. És amikor kivizsgálták ennek okát, kiderült, hogy az immunrendszerük ölte meg őket.

Ezt antitestfüggő fokozódásnak, patogén előtöltésnek vagy paradox immunerősítésnek nevezik. De a lényeg az, hogy azok közül az állatok közül sokan elpusztultak. Tehát önök érvelhetnek azzal, hogy az emberek talán másképp reagálnak. A válaszom önöknek az, hogy talán – azonban ezeket a kísérleteket nem végezték el. Önök most a kísérleti személyek! A Pfizer vezérigazgatója azt mondta: „Izrael a világ legnagyobb laboratóriuma”. Így tehát a hosszú távú hatáskísérleteket kihagyták.

Dr. Luc Montagnier, aki a HIV felfedezéséért orvosi Nobel-díjat kapott, azt mondta: „Ez jelenti az emberiségre leselkedő legnagyobb veszélyt, az emberiség történelmének legnagyobb népirtásával fenyeget.”

Tehát nem zárták ki az emberek ADE-reakciójának [az antitestfüggő fokozódásnak a] lehetőségét, az pedig később következik be. A kérdésem tehát az, hogy miért oltanék be valakit egy potenciálisan pusztító, halálos anyaggal úgy, hogy előbb nem zárom ki ezt a veszélyt?

A harmadik idevágó összetevőt pedig a hosszú távú következmények alkotják.

  1. Határozott bizonyíték van arra, hogy ez az oltás befolyásolja a termékenységet. Károsítja a petefészek működését, csökkenti a spermiumok számát.

  2. Kétségtelen, hogy növeli az autoimmun betegségek számát. Ki tudja, hogy ez idővel hogyan fogja csökkenteni az élettartamot? És éppen a múlt héten jelent meg egy tanulmány, amely kimutatta, hogy növeli a rák veszélyét.

Tehát akárhogy nézzük is, akár az akut periódusban, amikor is vérrögöket, szívgyulladást és vetélést okoz; a középtávú, szubakut szakaszban, amikor is kórosan végzetes immunreakciókat eredményezhet; vagy hosszú távon okoz autoimmun betegségeket, rákot és meddőséget… Ez jókora aggodalomra ad okot. Voltaképp így fogalmaznék: véleményem szerint a jelenlegi izraeli kormány Joseph Mengele gilgulja [gil-gool, askenázi: olyan test, amelybe beköltözött egy halott ember lelke – a ford].

Emberkísérleteket hajtottak végre saját népükön.

Ezért könyörgöm a beis din-nek [askenázi: bész din, egyébként beth din – rabbinikus bíróság, szó szerint: törvény háza], hogy a klál Jiszráél [a zsidó nép] érdekeit helyezze a politika és bármi más fölé, ami megmásíthatja a véleményét.

Naponta kapok halálos fenyegetéseket. Kockáztattam az életemet, a karrieremet, a pénzügyi életemet, a hírnevemet, a családomat, majdnem mindent. Csak azért, hogy itt üljek és elmondjam, amit mondok. Erre az oltóanyagra nincs szükség, és valójában senkinek sincs rá szüksége.

A gyermekeknek – már mondtam, hogy – 99,998% esélyük van a gyógyulásra. A 18 és 45 év közötti fiatal felnőtteknek 99,95% esélyük van a gyógyulásra. Ez a CDV szerint van így. Ugyanaz a koncepció.

Ha valakinek már volt kovidja, és vannak antitestei, a természetes úton kiváltott immunitás milliárdszor hatékonyabb, mint a mesterségesen, vakcinával kiváltott immunitás. Hát akkor miért oltanék be valakit egy méregdrága, halálos oltással, mely gyengébb vagy veszélyes ellentesteket termel, ha már vannak egészséges antitesteim?

Ha megnézzük a leginkább veszélyeztetett populációt, ahol a halálozási arány 7,5%… Tehát az én adataim az elsők voltak a világon, egy szaklektorált folyóiratban közöltem őket, és több mint 200 másik tanulmány alapjává váltak, ezek megerősítették azt a megfigyelésemet, hogy ha az embereket a megfelelő időben kezeljük, 85%-kal csökkentjük a halálozási arányt.

Tehát megakadályozhattuk volna, hogy 600 000 amerikaiból 510 000-en kórházba kerüljenek és meghaljanak. És egyébként ezt az információt eljuttattam Bibi Netanjahunak, közvetlenül a kezébe, egy sholéách [askenázi: küldönc] útján, 2020 áprilisában.

És tájékoztattam az önök Egészségügyi Minisztériumának minden egyes tagját is. Szóval azt kérdem önöktől: Ha a halálozási arányt 7,5%-ról 0,5% alá tudom csökkenteni, akkor miért használnék egy mérgező, halálos oltást, amely nem működik, és óriási és szörnyű mellékhatásai vannak. Elvégzek még egy gondolati kísérletet Önökkel.

Ha a bolygón mindenki elkapná a COVID-ot, és nem kezelnék, a halálozási arány az egész földön kisebb lenne, mint 0,5%. Nos, én nem ezt pártolom. Ez nagyon sok ember halálát jelentené, 35 millióét.

Ha azonban követjük néhány „globális vezető” tanácsát, például Bill Gates-ét, aki tavaly azt mondta, hogy „7 milliárd embert kell beoltani”, akkor a halálozás mértéke nagyobb lesz 2 milliárdnál. Hát ébredjenek fel! Ez a harmadik világháború! Ez olyan szintű aljasság és rosszindulat, amilyet valószínűleg még nem láttunk az emberiség történetében.

Láttam, hogy a félelem olyan dolgokra készteti az embereket, amelyek teljesen ésszerűtlenek, nincs értelmük, és feláldozzák miatta saját gyermekeiket. És igen, az Önök egészségügyi minisztériuma hazudik Önöknek. Statisztikái teljesen el vannak térítve. Ha valami valóságosat szeretnének látni, akkor azt a WorldoMeters.Info nevű weboldalon találják meg. Keressék ki Izraelt, és láthatják, hogy [2020] december 20-án az izraeli halálozás görbéjén óriási csúcs van. Tudják, mi történt Izraelben december 20-án? Megkezdődött a nemzeti „immunizálás”. És ezek az izraeli kormány által jelentett számok. De hát túl hülyék ahhoz, hogy elrejtsék. Semmi mentségük sincs erre. Semmi mentségük sincs ennek a mérgező, halálos oltásnak a használatára.

Nézzék meg Dr. Malone-t, a mRNS-oltási eljárás feltalálóját, övé ennek az oltásnak eredeti szabadalma. Azt mondja: „Ne használd ezt! A kormány hazudik neked! Szörnyű mellékhatásai vannak!”

Egy írországi kutató, Dr. Cahil azt mondta, hogy szerinte két éven belül a beoltott emberek 90%-a meg fog halni. Amikor Dr. Michael Yeadon-nek feltették ezt a kérdést, azt mondta, hogy ő nem menne el eddig. Remélem, hogy még itt van, és meg tudja ezt erősíteni. Hát én nem tudom. Talán nem 90%. Nos, hány százalékuk? És lehet, hogy nem két éven, lehet, hanem három éven belül. És Dr. Luc Montagnier, aki orvosi Nobel-díjat kapott a HIV felfedezéséért, azt mondta, hogy

az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély, az emberiség történelmének legnagyobb népirtásával fenyeget.

Rabbinikus törvényszék: Miért hallgatják el ezeket a dolgokat? Állandóan látjuk, hogy tanulmányok jelennek meg: „Nincs semmi baj a termékenységgel – blöff! Nincs semmi baj a spermiumszámmal – blöff! A rák – blöff!” Mindannak, amit mondott, az ellenkezőjét állítják; nemcsak a kormányok, hanem az orvosi ipar nagy része is azt mondja nekünk, hogy ezek a tanulmányok, amelyek szerint az oltás veszélyes, mind-mind baromság és oltásellenes őrültség.

Dr. Zelenko: Ha összesítjük azoknak a COVID-betegeknek a számát, akiket az Önök által imént említett személyek kezeltek, az eredmény egyenlő lesz nullával. Én több mint 6000 beteget kezeltem. Szóval, tudniuk kell, hogy kivel beszélnek. És nekem semmi hasznom nem lesz ebből, hacsak az nem, hogy elveszítem az életem. Most a következőket kell Önöknek mondanom:

Igen, nagyon összehangolt erőfeszítéseket tesznek az életmentő tudnivalók elrejtésére.

A hidroxiklorokint és az ivermektint – az orvostudomány történetének legbiztonságosabb gyógyszereit –, elrejtették, és még Izraelben sem lehet őket beszerezni. Azokat az orvosokat pedig, akik ki mernek mondani valamit, ami ellentétes a hivatalos helyzetmagyarázattal, megfosztják a nyilvános megszólalás lehetőségétől, még világhíres szakértőket is. Dr. Malone például, aki kifejlesztette az mRNS-vakcinát, mondott valamit a helyzetértékelésük ellen, és eltávolították őt minden médiaplatformról. Meg tudják mondani, hogy miért? Aztán még meg tudják nekem mondani, hogy miért hallgatják el az e mérgező, halálos oltás mellékhatásairól szóló tudnivalókat? Aztán mondják meg nekem, hogy miért ez a hihetetlen kényszerítés, pszichológiai nyomás, és most már erő alkalmazásával kényszerítik az embereket, hogy beadassák a szurit?

Rabbinikus Bíróság: Bocsásson meg, de úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban sem mutatják azokat a számokat, amelyeket ön mond, ugye?

Dr. Zelenko: A VAERS [Vaccine Adverse Event Reporting System, az oltások bejelentett mellékhatásait gyűjtő rendszer – a ford.] adatai a mai napig 11000 halottat + 450 000 nemkívánatos eseményt mutatnak.

Egy CDC-nél dolgozó informátor [kisúgó, whistleblower] azt mondja, hogy ez a szám nem 11000, hanem 45000.

És van egy 2009-es harvardi tanulmány, amely szerint a tényleges eseteknek mindössze 1%-át jelentik be. És van még két további probléma a VAERS-szel. Vannak kollégáim, akik a „vakcina” miatt veszítették el betegeiket.

Megpróbálták a jelentéseiket bejegyeztetni, de a rendszer indoklás nélkül elutasítja a jelentéseiket. És van egy másik probléma is, és erre is van bizonyítékom: hogy a benyújtott jelentéseket kitörlik a rendszerből, és aztán nem lehet megtalálni őket. Ez nem összeesküvés-elmélet. Ez összeesküvés – nem elmélet.

Tudják, ha azt mondtam volna 18 hónappal ezelőtt, hogy a COVID-19 biológiai fegyver, azt mondták volna, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok. Tehát, ha most azt mondom, hogy ez egy mesterségesen előállított biológiai fegyver, azzal azt mondom, hogy ez összeesküvés, de nem elmélet.

Mindenki egyetért abban, hogy ezt mesterségesen csinálták, és én tudom, hogy mikor készült. És tudom a módosításokhoz kapcsolódó szabadalmi számot is.

1999-ben Dr. Ralph Baric, az Észak-Karolinai Egyetem munkatársa módosította egy denevér-koronavírus felszíni fehérjéjét, hogy meg tudja fertőzni az emberi lényeket. Aztán ez a kutatás illegálissá vált Amerikában. Az amerikai adófizetők dollárjaiból és Fauci által Wuhanba küldték, és ott

a kutatás addig folytatódott, amíg ki nem találták a módját annak, hogyan módosítsák ezt a vírust ahhoz, hogy az emberi tüdőre hatva még sokkal pusztítóbbá tegyék, és okozzon vérrögöket.

Szóval, fogtak egy természetben előforduló vírust, és idővel lassanként két módosítást hajtottak végre rajta. 20 évükbe telt, hogy úgy módosítsák, hogy megfertőzze az embert, majd amikor megfertőzi az embert, akkor úgy, hogy pusztítsa a tüdőszövetet. Most senki sem mondja, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok. Az emberek azt mondják, hogy ez összeesküvés. Ez egy népirtásra irányuló összeesküvés.

Olyan nehéz a zsidó embereknek elhinni, hogy lehet egy pusztító szándékú embercsoport?

Most hadd mondjak valamit a járványügyi központról [CDC]. Trump elnök rendeletet hozott arról, hogy minden egyes amerikainak hozzáférhetővé kell tenni a hidroxiklorokint. Ez a rendelet az Egészségügyi és Emberi Szolgálathoz [Health and Human Services], Azar miniszterhez ment, és végül a CDC-nél kötött ki, Dr. Rick Brightnál. És mit tett Dr. Rick Bright, ahelyett, hogy a kipróbáláshoz való jogról szóló törvényt használta volna, amely minden amerikai és minden ember számára elérhetővé tette volna ezt a gyógyszert világszerte? Mert a legnagyobb panasz, melyet Izraelből kaptam, az volt, hogy a CDC, az FDA nem hagyja jóvá. Mert minden más kormány bábként követi azt, amit az amerikaiak csinálnak. Tehát mivel az amerikaiak nem voltak hajlandók megtenni ezt, Izrael sem volt hajlandó megtenni. Na, és mit csináltak? Létrehoztak egy olyan felhasználási engedélyt, amely korlátozza a hozzáférést, és csak a kórházi betegek kezelésére teszi lehetővé a gyógyszer használatát, gyakorlatilag elvágva a gyógyszertől az otthoni környezetben levő betegeket és járóbetegeket. Ezt maga Rick Bright doktor mondta el a „Totally Under Control” [Teljesen ellenőrzés alatt] című dokumentumfilmben. Ezek nem az én szavaim, hanem az övéi.

Ráadásul aztán megvonták a hidroxiklorokin sürgősségi felhasználási engedélyét, és ehhez azt a Lancet-tanulmányt használták fel, amely kimutatta, hogy a HCQ „embereket öl”. Az volt a baja ennek a tanulmánynak, hogy csalás volt.

A Lancetnek pedig vissza kellett vonnia ezt a tanulmányt, mert nem létező adatokra hivatkozott. Az FDA és a CDC azonban ezt a tanulmányt használta fel arra de már miután visszavonták –, hogy érvénytelenítse a sürgősségi felhasználási engedélyt. Ennek oka pedig az volt, hogy ha egy gyógyszer sürgősségi engedélyt kap, más gyógyszerek nem kaphatnak [értsd: egyazon betegség kezelésére – a ford]. Három héttel később pedig a Gilead Pharmaceuticals gyártmánya, a Remdesivir kapott sürgősségi felhasználási engedélyt és egy 3 milliárd dolláros szerződést. És a Remdesivir használatában nem mutatkozott meg semmilyen előny! Öt nappal csökkenti a kórházi tartózkodás idejét, de a túlélés szempontjából nincs előnye, betegenként 3200 dollárba kerül és vénába adják. Az általam használt gyógyszerek tablettánként 0,20 dollárba kerülnek, alkalmasak otthoni kezelésre, és 84%-kal csökkentették a halálozást és a kórházi kezelést. Ez azt jelenti, hogy 84%-kal apasztják a Remdesivir piaci részesedését. Tehát a CDC számomra nem szaktekintély. Az NIH [Nemzeti Egészségügyi Hivatal] szerint jelenleg a COVID-ot nem kell kezelni, csak ha kórházban vagy, és a véred oxigéntelítettsége kisebb 92%-ál. Ez olyan kormány tanácsa és ajánlása, amely azt akarja, hogy halj meg. 18 hónap és tucatnyi tanulmány után, amelyek kimutatták, hogy a gyógyulásnak, a kórházi kezelés és a halál elkerülésének átlagosan 85%-os esélye van. És olyan kormányzati ügynökséged van, amely még most is ugyanazt javasolja. Teljesen elvesztették minden hitelességüket!

Igen. A kormányaink korruptak. Igen, a kormányaink összeesküdtek.

Tudják, ha én szervezném ezt, akkor elmennék a világ egyik vezetőjéhez. Odamennék BB-hez [Benjamin „Bibi” Netanjahu-hoz] vagy Bennetthez [Naftali Bennett, Izrael miniszterelnöke], és azt mondanám: „Figyelj, itt van 500 millió dollár. Egy olyan számlára teszem, amelyet senki sem tud lenyomozni. Csak hallgass meg minket. Ha nem teszed meg, megöljük a családodat…”

A szerkesztőség megjegyzése: Olvasóink sokszor találkozhattak azzal az érveléssel, hogy a „Covid elleni védőoltásokat” (mármint a nyugatiakat) semmiképp sem tervezhették népirtásra, hiszen még tavaly év végén éppen Izraelben kezdték el a nép tömeges oltását. Zelenko doktor tanúságtételének fenti részletét elolvasva mindenki beláthatja, hogy ez az érvelés a zsidóellenes mentalitás egyik legszánalmasabb megnyilvánulása. Az a vélekedés van a hátterében, hogy „a zsidók uralják a világot”, ezért hát lehetetlen, hogy őket ki akarnák irtani. 
A világ urainak azonban nincs semmiféle nemzeti elkötelezettségük, ők nemzetek felett állóknak tekintik magukat, és ez még akkor is így van, ha közülük – legalábbis genetikailag nézve – sokan zsidó származásúak. És minthogy a világ urainak agytrösztjei kitűnő szociológusok, nagyon jól ismerik az imént idézett primitív zsidóellenes gondolkodásmódot, ezért jelölték ki éppen Izraelt a világ „laboratóriumának”. Az ostoba, antiszemitizmustól akár csak egy kicsit is érintett tömeg ugyanis ezt látván így okoskodott: „ha Izrael népe, a világot uraló zsidóság országa kapja meg elsőnek, akkor ez az oltás csakis jó dolog lehet, és is meg akarom kapni.” Ennek a lélektani fortélynak a hatását még tovább növelték azzal, hogy az oltási kampány kezdetekor „elosztási fennakadások” voltak, azt a látszatot keltve ezzel, hogy esetleg valaki majd a „hiány” miatt nem juthat hozzá kellő időben az oltásához. 
Dr. Vladimir Zelenko a legjobb példája annak, hogy ha valaki tetőtől talpig ember, szereti a hivatását és embertársait, kiáll értük még akkor is, ha ezzel halálos veszélynek teszi ki magát, akkor teljesen mellékes szempont az, hogy történetesen zsidó, mégpedig szemlátomást a zsidóság ortodox ágából való. Áldja meg az Isten! 

[1] Ez a tanúságtétel idején, 2021. szeptember 21-én volt így.

 
 
 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile