Aktuális, Belpolitika

Egy 15 évre ítélt, saját lányát megerőszakoló  pedofil sajátos bosszúja: nekihajtott az orosz nagykövetségnek majd felgyújtotta magát – Utolsó üzenete a Facebookon „ Én is ukrán vagyok!”

Szerdán reggel Bukarestben egy személygépkocsi letért az útról és nekiütközött az orosz nagykövetség  kerítésének. A jármű kigyulladt, a sofőr a helyszínen meghalt − adta hírül szerdán a román média, amely szerint a hatóságok nem zárják ki a szándékosság lehetőségét.

Gyúlékony anyagokat tartalmazó tartályokat is találtak a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének csapódó személygépkocsiban, amelynek sofőrje életét vesztette – nyilatkozta az ügyet vizsgáló ügyész.

Az első vizsgálatokból az derült ki, hogy a személygépkocsi nekiütközött a nagykövetség kapujának, majd a sofőr meggyújtotta önmagát az autóban ülve – közölte a bukaresti törvényszék ügyésze. Hozzátette, még folyamatban van az esemény rekonstruálása. Az ügyet a bukaresti törvényszék ügyészsége vizsgálja.

Mint kiderült az autót vezető férfi Bogdan Drăghici autója volánja mögé ült, és belerohant  az orosz nagykövetség kerítésébe. Az autó kigyulladt, a  férfi azonnal meghalt. Az eset mindössze egy nappal azután történt, hogy Bogdan Drăghici-et 15 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélték egy kiskorú megerőszakolása, testi sértése és bántalmazása miatt. A megerőszakolt gyerek a saját nevelt lánya volt.

 

A 15 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt pedofil vajon az oroszokat hibáztatta mindenért?

Foglalkozását nézve Drăgici ügyvéd, állítólag depressziós volt. Tegnap, április 5-én 15 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték lánya megerőszakolása miatt. A döntés első fokon született, a következő bírósági ciklus pedig egy második ügyben 2022. április 11-én volt. A második ügyben azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott egy másik kislányt, lánya barátnőjét.

Az ukrajnai háború kirobbanása óta a manipulatív és többszörösen bizonyított hamis propaganda okán megsokasodtak az orosz nagykövetségek elleni atrocitások, több európai nagyvárosban művérrel vagy állati vérrel festették le a külképviseletek kerítéseit a többnyire fizetett aktivisták vagy felhergelt személyek.

Az orosz hatóságok azt nyilatkozták, ezeket az eseteket, beleértve a bukarestit is, a tudatosan gerjesztett oroszellenes hisztéria eredményének tudják be és a bukaresti eset kapcsán saját vizsgálatot is lefolytatnak majd.

A Bukaresti Törvényszékhez tartozó ügyészség közölte az első hivatalos részleteket az orosz nagykövetségen történt incidensről.

A romániai orosz nagykövetség kapujánál a balesetet okozó férfi előbb a kapunak hajtott, majd felgyújtotta magát. Az autóban több flakonnyi  gyúlékony anyagot találtak. A nyomozók szerint nem terrorcselekményről volt szó. Bogdan Staicu, a Bukaresti Törvényszékhez tartozó Ügyészség legfőbb ügyésze szerdán úgy nyilatkozott, hogy a férfi behajtott a nagykövetség kapuján, majd bekapcsolt egy készüléket. „Így keletkezett a tűz az autóban, aminek eredményeként a férfi elszenesedett. Ezek a jelenlegi adatok. Biztosan nem biztos, hogy kialakult állapotról van szó, de a meglévő adatok alapján ez a jelenlegi helyzet vázolódik” – mondta Staicu.

Arra a kérdésre, hogy terrorcselekménynek minősíthető-e ez az eset az ügyész ezt kizárta. „Jelenleg ebben az értelemben nincsenek konkrét elemek. Egyelőre nem mondhatjuk, hogy ez a gesztus a személyes körülményeken kívül mással is összefüggött volna. A vizsgálat folyik. – tette hozzá Staicu.

Bogdan Drăghici két nappal az incidens előtt, mikor a bírósági ítéletet várta, a  Facebook  profilján azt közölte, hogy ő is ukránnak vallja magát  és elítéli az orosz inváziót. Ezt követően, a pedofília miatti 15 évnyi börtönbüntetésről  tudomást véve  hajtott bele az orosz nagykövetség kerítésébe.

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile