Aktuális, Társadalom

 „Egy maroknyi ember robbantotta ki mindig a nagy forradalmakat!”- Újabb megszorítás-ellenes tüntetés Bukarestben

A megszigorított kijárási tilalom és a p(l)andémiás restrikciók ellen tüntettek szerda este Bukarestben az Arcul de Triumf-nál. A demonstrálókat Diana Șoșoacă független szenátor és Mihai Lasca független képviselő vezette.

A tiltakozás a mostoha időjárás ellenére (Bukarestben szakadt a hó) a késő esti órákig tartott.

Bár az államelnök ígéretet tett arra, hogy nem korlátozzák a romániai híveket a húsvéti liturgiákon való részvételen, Diana Șoșoacă szerint már nem lehet hinni Iohanniséknak, ezért az emberek folyamatosan tüntetni fognak az ésszerűtlen, az emberi szabadságjogokat semmibe vevő megszorítások, le- és bezárások ellen.

A protestálók Raed Arafat egészségügyi államtitkár lemondását és felelősségre vonását követelték, a szabadságjogok visszaállítását és a covid-osztályokon történt halálesetek alapos kivizsgálását. A szenátorasszony kijelentette, kötelezni kell a kórházakat az összes covidosnak nyilvánított haláleset dokumentációinak nyilvánosságra hozására, kivizsgálására, ugyanis az országban lavinaszerűen nő azoknak a rémtetteknek a nyilvánosságra kerülése, melyek azt igazolják, az intenzív terápiás ATI osztályokon a betegek nem koronavírus fertőzésben, hanem a félrekezelésektől és a kórházi bánásmódtól haltak meg.

„Mindig egy maroknyi ember robbantotta ki a nagy forradalmakat!” – hangzott el a tüntetésen. A tervek szerint a tiltakozó megmozdulások folytatódni fognak a következő napokban is.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile