Aktuális, Belpolitika

Egy oltás után elhunyt román haditengerész halálának eltussolásával vádolják a hatóságokat – az oltási kampány szóvivője eltitkolja a haláleseteket?

Egyre nagyobb a káosz, a kommunikációs zűzrzavar a dübörgő és igencsak egyoldalú oltási propagandának köszönhetően. Úgy tűnik, a hivatalos szervek nem az igazságot kommunikálják a lakosság felé. Egy, a beadott covid- oltás utáni haláleset eltitkolásával vádolják Valeriu Gheorghiţă-t, a koronavírus elleni vakcina-kampányt koordináló bizottság romániai vezetőjét. Egy román haditengerész oltást követő elhunyta robbantotta ki a botrányt.

Mint a román sajtó kedden nyilvánosságra hozta, február 26-án hirtelen meghalt a román haditengerészet „VICEAMIRAL ING. GRIGORE MARTEȘ” 110 kommunikációs és informatikai központjának egyik hivatásos katonája. A halál okaként szívrohamot állapítottak meg, az addig teljesen egészséges 47 éves katonát 2021, február 23-án oltották be. Az esetet az oltási kampányért felelős központi hatóságok el akarták titkolni a közvélemény előtt.

Felvetődik a kérdés, miért próbálták leplezni a katona halálát és melyik vakcinát kapta meg 3 nappal a halála előtt? Tudni kell, hogy míg Európa egyre több országában függesztették fel az AstraZeneca cég gyártotta covid-oltást, addig a román hatóságok hétfő este bejelentették, Romániában folytatni fogják ennek a vakcinának is az alkalmazását a lakosság körében.

Cornel Pavel ezredes, a haditengerészeti vezérkar szóvivője a Focus Press kérdésére elmondta , hogy február 26-án a katona rosszul lett, és az egység mentőse vizsgálta meg. Ezt követően értesítették a mentőszolgálat és a katonát mentőautóval kórházba szállították. A páciens eszméleténél volt, de újabb rohamkocsit kértek, melyben az újraélesztéshez szükséges felszerelés is volt. Az orvosok próbálták megmenteni a férfi életét, de az a mentőautóban életét vesztette.

A katonai ügyészség és az egység parancsnoka által indított nyomozás mellett bizottságot nevezett ki a halál okainak kivizsgálására.

Az ActiveNews hírportál az eset kapcsán visszakereste az oltási kampány szóvivőjének  elmúlt hetekben tett nyilatkozatait, melyekben az oltás mellékhatásairól és a z ezzel összeköthető halálesetekről beszél és arra a következtetésre jutottak, hogy az  oltáskampány szóvivője nem valós adatokat közöl, elhallgatják vagy meghamisítják az oltásokkal összefüggésben hozható  halálesetek beszámolóit (fotó: ActiveNews )

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile