Aktuális

Egy szadista rendőr ellen nyomoz az ügyészség: súlyosan bántalmazta, megalázta az embereket, mégis dolgozhat a nyomozás alatt is

Újabb rendőrségi botrány hagyott foltot, az amúgy sem túl jó állapotban levő rendőrségi mundéron Romániában, ezúttal egy szadista rendőr furcsa módszereire derült fény, írta meg a Digi24.

Egy Szeben megyei rendőr az újabb rendőrségi botrány főhőse, akivel szemben 21 vádpont merült fel, többek között kínzás, zsarolás, a személyi szabadság megsértése, bántalmazás, hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és lopás.

A szadista rendőr előszeretettel és válogatott módon kínozta és alázta meg azokat, akiket különböző vádak miatt kihallgatott.

A vádhatóság szerint a rendőr 2019 óta szegte meg úton-útfélen a törvényt, és erről mindenki tudott a településen, ahol dolgozott. Az egyik legsúlyosabb vád vele szemben az, hogy egy fatolvajt, aki kevés  ágat szedett össze egy erdőben véresre verte , majd a rendőrségi autó  csomagtartójában bevitte a rendőrőrsre, ahol további kínzásoknak vetette alá, és ötven pohár vizet itatott meg vele. A bántalmazott férfi nyolc napra kórházba került.Nem vette komolyan a rendőrségre érkező lakosok bejelentéseit, sőt, egy panasztevő nőt meg is alázott, majd hazazavart. Egy másik vád vele szemben, hogy több bűnözővel együtt bitument lopott egy cég székhelyéről.

A szadista rendőr elen elkezdték az eljárást, de ennek ellenbére továbbra is dolgozhat, ahogy a román lapok megírták. Viszont ha bűnösnek találják, az ellene felhozott vádakban, több évnyi börtönbüntetés várhat rá.

Forrás: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile