Aktuális, Külpolitika

Egy tökéletesen ördögi törvényjavaslat! – Az USA, Maryland államának demokratái lehetővé tennék a csecsemők büntetlen meggyilkolását 28 nappal a születésük utánig

Ha esetleg kíváncsi volt arra, milyen lehet az abszolút, ördögi gonoszság ami egy törvényhozó testület elé kerülhet mint törvényjavaslat, ne keressen tovább, elég egy pillantást vetnie  az Amerikai Egyesült Államok  Demokrata Pártjára.

A marylandi szenátus demokratái ugyanis  új törvényjavaslatot terjesztenek elő, amely legalizálná a csecsemők meggyilkolását a születés után 28 napon belül.

William Smith szenátor a beterjesztője, a szponzora  a 669-es szenátusi törvényjavaslatnak , mely a terhességhez kapcsolódó hjogviszonyokat szabályozná, azaz  a 2022-es „terhességi  szabadságról” szóló törvénynek, amelyet március 15-én hallgatnak meg .

Olivia Summers, az Amerikai Jogi és Igazságügyi Központ (ACLJ) ügyvédje a vitatott törvény elemzésében megjegyezte: „[A] törvényjavaslat a magzatgyilkosságra/embergyilkosságra vonatkozó jogszabályok megváltoztatására is irányul, ami a gyermek-gyilkosságokkal kapcsolatos nyomozás megbéklyózását szolgálná. Ezek az abortuszhoz nem kapcsolódó halálesetek.”

Magyarán ez azt jelenti, hogy a sátáni törvényjavaslat büntetlenül hagyná azt, hogy  a megszületés utáni 28 napon belül  büntetés, felelősségre vonás nélkül meg lehessen egy újszülöttet ölni. Tehát egy majdnem egyhónapos kisbaba megölése, nem minősülne gyilkosságnak. 

A Lifesitenews.com jelentése szerint ennek az az oka, hogy a törvény tiltja a nyomozást és a büntetőeljárást a nők és az egészségügyi szakemberek ellen, ha „cselekedet elmulasztása” történik „perinatális halállal”.

„Más szóval, egy élve és egészségesen megszületett csecsemőt akár elhagyhatnánk,  vagy hagyhatnánk éhen halni vagy megfagyni” – írta Summers – és ezért  a felelőtlen szülőket vagy gondozókat nem lehetne büntetni, bíróság elé állítani.

Ráadásul  a törvényjavaslat megfogalmazásánál használt jogi nyelvezet nem világos, ezért a törvény úgy értelmezhető, hogy „megakadályozza a csecsemők halálának kivizsgálást  a születésük után legalább hét nappal, és kiterjesztheti a négyhetes csecsemőkre is!”

A Maryland-kódex nem határozza meg a „perinatális” fogalmat – mondta Summers. Egy 2020  -as törvény  úgy határozza meg a „perinatális gondozást”, mint „a terhesség, a szülés,  valamint a szülés utáni és újszülöttkori gondozást”.

A  MedicineNeten, a WebMD tulajdonában lévő webhelyen található definíció  szerint „a terhesség 20. és 28. hete” és „a születés utáni 1-4 hét”.

Summers az ACLJ-vel közös elemzésében megjegyezte, hogy az államnak már van egy menedéktörvénye, amely lehetővé teszi a szülőknek, hogy felelősségteljes felnőttre hagyják az újszülöttet anélkül, hogy félnének az eljárástól.

„A biztonságos menedéktörvény értelmében az a bajba jutott szülő, aki nem tud vagy nem akar gondoskodni csecsemőjéről, kérdések nélkül nyugodtan lemondhat gyermeke felügyeleti jogáról” –  magyarázza a Marylandi Humán Szolgáltatások Minisztériuma . ” Ami a gyermekekkel kapcsolatos nyomozások megbéklyózását szolgálná. az abortuszhoz nem kapcsolódó halálesetek kapcsán.”

„Egyáltalán  semmi  ok arra, hogy a marylandi szenátus 669-es törvényjavaslata megpróbálja megakadályozni, hogy valaki, aki hagyja meghalni a babáját, elkerülje a nyomozati kivizsgálást.” – mondta Summers. „Ez a törvényjavaslat csak még jobban szembemegy az abortuszt ellenzők véleményével és semmibe veszi az ártatlan újszülöttek élethez való jogát.

„Ha valóban meg akarják védeni az életet és a nőket, akkor a jogalkotók egyszerűen kibővíthetnék  a már hatályos rendelkezéseket” – mondta.

Smith szenátor, a törvényjavaslat szponzora nem kommentálta az ACLJ jogszabályelemzését. A hivatal válaszolt az első e-mailre, de nem kommentált többet.

 

Forrás: CBNNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile