Belpolitika

Egyre zavarosabbak a covid-statisztikák: nem az iskolanyitás miatt nőnek a számok

Az elmúlt napokban, Romániában többen azt állították, az iskolák újranyitása miatt ugrott meg úgymond az esetek száma, ezt azonban maga a román oktatásügyi miniszter cáfolta.

Egyre furcsább és lássuk be egyre átlátszóbb, hogy egy évnyi szigorú pandémiás óvintézkedés után hirtelen ismét ott tart a világ a „covid19 járvánnyal”, ahonnan elindult. Az azonos forgatókönyvek,a több mint furcsa statisztikák,  a mazkviselési kötelezettség, a sorozatos lezárások és az iskolai oktatás  tönkretétele után is megint növekvő eseteket jelentenek, ami  logikusan végiggondolva arra enged következtetni minden józan logikával megáldott embert, hogy vagy a számadatok légből kapottak, vagy semmit nem ér a maszkviselés, a drákói lezárások, stb.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerint nincs közvetlen összefüggés az iskolanyitás és a koronavírusos fertőzések számának utóbbi időszakban tapasztalt növekedése között. A szaktárcavezető ezt azzal magyarázta, hogy az iskolákban nem alakultak ki fertőzési gócok.

„Nem szeretném, ha a diákokban bűntudatot keltenének, miszerint nekik, akik iskolába szeretnének járni, köszönhetően terjed újra gyorsabban a vírus. Ez nagy veszélyeket rejt” – jelentette ki Sorin Cîmpeanu.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile