Aktuális

Egyszerre „romlott el” az összes lélegeztető gép a konténer kórházban – az intubált és leszedált betegek megfulladtak

Minden képzeletet kezd felülmúlni a covid-horror Romániában is. Ha éppen nem gyulladnak ki különös módon a lágerkórházak covidrészlegei, akkor mindig akad valami megmagyarázhatatlan tragédia, mely révén újabb és újabb covidosnak nyilvánított embert küldhetnek a másvilágra.

 Hétfő délután a bukaresti Victor Babeş kórházban, az egyik intenzív terápiás mobilkórháznak berendezett konténerben ( ez a szebb időkben kamion utánfutó volt)  vesztette életét három intubált, oxigénre kapcsolt beteg, ugyanis állítólag a lélegeztető gépek meghibásodása miatt egyszerűen nem kaptak oxigént.

A sajtóba kiszivárgott hírek szerint még tanakodnak az illetékesek, hogy műszaki hibának vagy emberi mulasztásnak nevezzék az újabb covid-gyilkosságokat ( melyeket ismét nem a koronavírus fertőzés idézett elő) , mindenesetre az ügyészség  emberölés gyanúja miatt nyomozást kezdett.

Állítólag asz összes lélegeztető gép ventillációs szerkezete egyszerre romlott el, nyomásgondok adódtak az oxigén-adagolóknál, s a lélegeztető gépeket beszerelő cég szerelői nem voltak hajlandóak belépni a konténerbe, hogy megnézzék mi okozta a lélegeztető gépek leállását. Az intubált és leszedált betegek persze percek alatt megfulladtak. Így már tudjuk, ismét növekedett a  covidlistára rakott elhalálozások száma. Az ügyészség elrendelte az elhunytak boncolását, hogy megállapítsák  a halál pontos okát.

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter a helyszínre ment tájékozódni.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile