Aktuális, Belpolitika

El a kezekkel a gyerekekről! – Hiába a dübörgő oltáspropaganda, a romániai magyar szülők zöme ellenzi a kísérleti covid-oltást és a diákok tesztelését

Úgy tűnik, az éppen kormányvezényléssel zajló,  minden idők legagresszívebb és lássuk be legkétesebb oltáskampánya ellenére a legtöbb romániai magyar szülőnek, hálistennek  helyén az esze és a lelke és nem pártolja, hanem határozottan ellenzi azt, hogy akár a diákokat, akár a pedagógusokat beoltsák a kísérleti szernek számító covid-vakcinákkal.

A romániai magyar szülők többsége ellenzi gyermekei tesztelését az iskolában, nem tartja szükségesnek a pedagógusok beoltását és saját gyermekeit sem oltatná be – ezekre a következtetésekre jutott a Magyar Szülők Szövetségének online felmérése.

A Magyar Szülők Szövetsége online kérdőívben mérte fel, hogyan vélekednek a szülők a tanintézményekben történő non-invazív tesztelésről, a pedagógusok átoltottságának szükségességéről, illetve gyermekeik jövőbeli beoltatásáról. A szervezet szerint a szülők nagy érdeklődést mutattak a téma iránt, várakozáson felüli volt a beérkezett válaszok száma. A felmérést április 20. és 23. között végezték, összesen 6446 kérdőív összegzésével. A válaszadók többsége édesanya, a kérdőívet kitöltők csaknem fele vidéki környezetben, a másik fele pedig városban él. 16 megyéből érkeztek válaszok, a legtöbb Kovászna, Hargita, Maros és Szatmár megyéből. Az eredményeket csütörtök este ismertette Facebook-oldalán a szervezet. Kijelentették: a magyar szülők többsége ellenzi gyermekeik oktatási intézményekben történő tesztelését a nyálból történő eljárással, a legtöbb szülő nem tartja szükségesnek a pedagógusok beoltását, illetve, döntő többségük gyermekeit sem oltatná be.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile