Aktuális

Elég volt a covid-terrorból! – Világszerte nagy tüntetések zajlanak, Bukarestben is több ezren tüntetnek+videó

Március 20-án, szombat délután többezres tömeg gyűlt össze Bukarestben és több romániai városban a covid-megszorítások és az egész p(l)andémia ellen tüntetve.

A tüntetők maszk és távolságtartás nélkül „Szabadságot!” illetve kormányellenes jelszavakat skandálnak. A megmozduláson jelen van Diana  Șoșoacă független szenátor is, aki beszélt az emberekhez, kihangsúlyozva, hogy senkinek nincs joga a covid19 globális manőverhez hasonlóan megnyomorítani embermilliók, országok életét.

Németországban összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel

A bukaresti tüntetők egyik vezetője az Antena 3-nak elmondta, hogy az emberek ellenálltak a korlátozásoknak, a kötelező védőoltásoknak, és követelték a templomok megnyitását a Feltámadás éjszakáján.

Több száz ember gyűlt össze szombat délután Kolozsváron is a brassói Centrul Civic melletti téren is, hogy csatlakozzanak a világszerte zajló tüntetéssorozathoz. Az emberek nemcsak covidellenes transzparenseket, de szentképeket is hoztak magukkal a nemzeti lobogók mellett.

Ugyanebben az időpontban egész Európában zajlanak a covid-terror elleni megmozdulások. Angliában és Németországban a tüntetők összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel.

Temesvár: Több százan tiltakoztak szombaton a város több területén a covid-korlátozások ellen, néhány órával a Megyei Vészhelyzeti Bizottság (CJSU) ülése előtt, amelynek során kiderül, hogy hét nappal meghosszabbítják-e az étkezde intézkedését. .

 

Miután a belvárosba való belépést csendőrkordon akadályozta, a tüntetők kis csoportokban gyűltek össze Temesvár különböző részein.

Temesvár történetében ez az első alkalom, hogy korlátozták az embereket nem engedik be a Victoriei térre.

Zajos tüntetésekre került sor a Filharmónia, a Materna áruház előtt és a székesegyház lépcsőjén. Valamivel nagyobb csoport tiltakozott a Temes megyei prefektúra előtt.

A csendőrök megpróbálták fenyegetésekkel és bírságokkal megfélemlíteni a tüntetőket, akik a temesvári polgármesternek skandálták a következőt: „ Fritz ne feledd, Temesvár nem a tied!!

Update: Szombat este megszüntették Temesvár és környéke karanténban tartását, jelentette be Facebook oldalán Alin Nica a Temes megyei tanács elnöke. Úgy tűnik, a tüntetők haragja és fellépése meghozta az eredményt az eszement intézkedéssel szemben.

A részletekre később visszatérünk.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile