Aktuális

Elkeverték a szereket a vakcinagyártók boszorkánykonyháján – a Johnson and Johnson visszahívott egy szállítmány „szuper-vakcinát”

Egyre nagyobb a káosz, a bizalmatlanságot fokozó „tévedések”, furcsaságok a nagy globális vakcina-hadjáratban.

Most éppen a Johnson cég „szuper vakcinaként” reklámozott szeréről derült ki, hogy azzal sem stimmel valami.

Emberi hiba miatt nem felelt meg a minőségellenőrzésen a Johnson and Johnson (J&J) gyógyszeripari vállalata, a Janssen által kifejlesztett vakcina 15 millió adagos amerikai szállítmánya – közölte a vállalat. Ebből az oltásból elegendő egy adagot beadni, hogy kialakuljon a koronavírussal szembeni védettség.

Az AFP francia hírügynökség azt írja, hogy a J&J egyik beszállítója, az Emergent Biosolutions munkatársai összecserélték a vakcina gyártásakor az alapanyagokat, és ez 15 millió adag oltóanyagot érint – írja az MTI.

A hibát állítólag orvosolták és jelentették a hatóságoknak – közölte a gyógyszergyártó, hangsúlyozva, hogy teljesítették azt az ígéretüket, hogy március végéig 20 millió adag vakcinát szállítanak le az amerikai kormánynak. A The New York Times című amerikai lap megjegyzi, hogy J&J jelenleg hollandiai gyárából szállít oltóanyagot az Egyesült Államokba.

A Janssen-féle koronavírus elleni vakcina egyetlen dózisból áll, és ezt engedélyezték harmadikként vészhelyzeti alkalmazásra az Egyesült Államokban. Az amerikai kormány egyelőre 100 millió adag megvásárlására kötött szerződést, de Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy szeretné ezt a mennyiséget megduplázni.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile