Aktuális, Belpolitika, Társadalom

Első eset Romániában: érvénytelennek nyilvánította a bíróság a maszk nem hordása miatti bírságot! – Tömeges perek várhatóak a kötelező maszkviselés megszegése miatt megbírságoltak részéről (+VIDEÓ)

Precedens értékű ítélet született: annulálták a maszk nem vizelése miatti bírságot a bukaresti bíróságon.

Az elmúlt két évben a romániai embereket is maszkviselési kötelezettségre szorították a covid-terror pszichopata vezetői. Durvábbnál durvább esetek történtek, volt olyan is, hogy a magukat hirtelen covid-kisistennek vélő rendőrök a nyílt utcán tepertek le, bilincseltek meg tisztes adófizetőket, csak mert azok a szabad levegőn nem hordták a kötelezőnek hirdetett szájmaszkokat.  Történt mindez, egy olyan rendelkezés okán, mely ma már jogilag is bizonyítottan törvényellenes, jogtalan.

Kérdés, akkor most KI VÁLLAL felelősséget a 2 esztendei atrocitásokért, a lakosság félrevezetéséért és megfélemlítéséért?

Rákényszeríteni valakire egy arcmaszkot, s ezért vegzálni azt, ugyanis FIZIKAI ERŐSZAKTÉTELNEK számít. Olyasféle, mint mikor az elrabolt embereknek a támadók bekötik a száját…

Pár napja közölte a Román Alkotmánybíróság azt a végleges döntést, miszerint alkotmányellenes volt az a rendelkezés, mellyel szabadtéri maszkviselésre kötelezték a polgárokat és megbírságolták vagy vegzálták azokat, ha nem hordták, az orvosi szempontból amúgy teljesen indokolatlan szájpelenkákat.

Szerdán a bukaresti bíróság első ízben, precedens értékkel jogosnak vélte egy, a maszk nem viselése miatt megbírságolt férfi panaszát, és annulálta a büntetést. A bírságot 2020 áprilisában ítélték meg a maszkot nem viselő személynek a bukaresti Északi pályaudvar környékén. A férfi megfellebbezte a szankciót, és az alkotmánybíróság döntésének alapján meg is nyerte a fellebbezési procedúrát.

Február 15-én ugyanis alaptörvénybe ütközőnek ítélte Romániában az alkotmánybíróság a maszkviselést a köztereken, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen kötelezővé tevő sürgősségi kormányrendeletet.

A közlemény értelmében az utólagos normakontroll során a taláros testület tagjai egyöntetű döntéssel befogadták a 2020-as évi 192-es sürgősségi kormányrendelet ellen benyújtott alkotmányossági kifogást és megállapították, hogy a jogszabály teljes egészében alkotmányellenes, mivel elfogadásakor nem tartották be a Törvényhozási Tanács véleményezésével kapcsolatos eljárást.

 

Az alábbi videón 2020 decemberében egy nagyváradi  piac előtt a két „hős” rendőr erőszakkal leteper és megbilincsel egy fiatal nőt, mert az a nyílt utcán nem hordott maszkot.  Remélhetőleg a hasonló esetekben fellépő covid-milicisták is felelni fognak ezekért az atrocitásokért. 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile