Aktuális, Külpolitika

Eltörlik a brit korlátozásokat: valami nagyon furcsa történik, Boris Johnson szerint “itt az ideje, hogy az emberekre bízzák a védekezést”

Lássuk be a  Covid19 féle  világmizéria egyre zűzravarosabb intézkedéseket szül, az enyhítések legalább annyira zavarosak  és logikátlanok mint a bevezetett “járványügyi” szigorítások.

Július 19-től a maradék járványügyi korlátozásoktól is megszabadul Nagy-Britannia. Boris Johnson miniszterelnök szerint ugyan az új koronavírus legújabb változatai, a delta és a delta plusz egyre több embert fertőz meg, de itt az ideje, hogy az emberekre bízzák a védekezést, és hogy mindenki megtanuljon együttélni a fertőzésveszéllyel.

„Újranyithatnak majd az üzletek, az éjszakai bárokat is beleértve, feloldjuk a látogatói korlátozást az idősotthonokban, a koncerteken, a színházakban és a sportversenyeken. Feloldjuk az egyméteres szabályt és a kötelező maszkhasználatot, noha ez továbbra is ajánlott, különösen ha nő a fertőzöttek száma, és ha olyan emberekkel találkozunk, akikkel nem szoktunk, valamint zárt helyeken, mint például a zsúfolt tömegközlekedésen” – mondta a miniszterelnök.

Kicsivel később Boris Johnson is részt vett brit egészségügyi ellátó szolgálat, az NHS 73. születésnapján a Szent Pál székesegyházban. Az eseményen jelen volt Cambridge hercege is, de felesége nem, mert ő nemrég találkozott egy koronavírus-fertőzöttel, ezért önkéntes karanténba vonult.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile