Aktuális, Belpolitika

Elutasította a bukaresti szenátus azt a törvénytervezetet, amelyik kötelezővé tenné a Covid igazolványt az alkalmazottak részére – A PSD és az AUR a gettó-kártya ellen szavazott, míg az RMDSZ mellette

Elutasította a bukaresti szenátus azt a törvénytervezetet, amelyik kötelezővé tenné bizonyos alkalmazotti kategóriák – közintézmények, kórházak dolgozói, de a versenyszféra egyes foglalkoztatottjai – számára a  digitális Covid-igazolványt.

A szenátus plénumában szerdán kora délután rendezett szavazáson a javaslat 67 szavazatot kapott, ám ahhoz, hogy elfogadottnak nyilvánítsák a törvényt,  69 voksra lett volna szükség; 60 honatya ellene szavazott, ketten tartózkodtak.

A szenátusi ülésen igencsak forrtak az indulatok az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói hevesen ellenezték, törvénytelennek nevezték az előterjesztést.

Az RMDSZ, mint a PNL (egyelőre) hű csatlósai azonban mindent megtettek, hogy a covid-bárca bevezetése életbe lépjen. A képviselőház jövő héten kell szavazzon a törvénytervezetről.

Forrás: Agerpres

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile