Aktuális

Emberéletet is követelt a Romániában tomboló ítéletidő

Fákat döntött ki, utakat, gépkocsikat rongált meg és emberéletet is követelt az ország keleti részén tomboló ítéletidő pénteken.

Leginkább a hirtelen lehullott nagy mennyiségű, négyzetméterenként 50 litert is elérő csapadék és a zivatarok idején felerősödő széllökések okoztak gondot Bukarestben és az ország másik 33 településén, főleg a déli és a keleti megyékben. A Neamț megyei Almaș faluban egy 78 éves férfit elsodort a hirtelen megduzzadt patak és bár hamar megtalálták, a rohammentősöknek már nem sikerült újraéleszteni.

 

 

A Bákó megyei Kászonmonostoron (Mănăstirea Casin) egy 70 év körüli férfit a gyaloghíddal együtt sodorta el az ár, amikor megpróbált átkelni rajta. Őt péntek estig nem találták meg a mentőalakulatok. Két főúton – a DN 11-es országút Bákó megyei és a DN7-es országút Dâmbovița megyei szakaszán – ideiglenesen leállt a forgalom, mert víz és hordalék öntötte el az úttestet.

Az ország számos településén elöntött pincékhez, udvarokhoz, járhatatlanná vált utcákhoz hívták szivattyúzni a tűzoltókat, a Vrancea megyei Nereju község területén pedig tíz munkást kellett kimenteniük, akik egy tehervagonon kerestek menedéket az áradás elől. Bukarestben alagsorokat öntött el a víz, fákat döntött ki, és autókat rongált meg a vihar, sokhelyütt valóságos tavak keletkeztek az úttest helyén, mert a csatornahálózat nem tudta elnyelni a lehullott csapadékmennyiséget.

Az ország keleti részét sújtó ítéletidőt egy nagy nedvességtartalmú, a Fekete-tenger felett keringő ciklon okozta, amely várhatóan a következő napokban is jelentős mennyiségű csapadékot hoz az országrészbe.

 

Forrás: MTI

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile