Aktuális, Belpolitika

Erőszakkal és törvénytelenül az éj leple alatt evakuáltak egy ortopédiai kórházat Bukarestben – miután a 14 millió eurós mobilkórházak szőrén-szálán eltűntek(+videó)

Óriási a feszültség Bukarestben és egész Romániában, az esztelen és embertelen „covid-intézkedések” miatt pattanásig feszült a hangulat, mely könnyen nagyobb tiltakozó megmozdulásokba vezethet.

Pénteken este későn, titokban, megszegve minden törvényt és orvosi szabályt az éjszaka és az elrendelt kijárási tilalom leple alatt, csendőri felügyelettel evakuálták a betegeket a bukaresti Foişor ortopédiai kórházból, hogy ezt az épületet is covid-kórházzá alakítsák. A betegek, köztük frissen műtöttek idősek, mozgásképtelenek is voltak, a sötétség leple alatt lettek kihordva a kórház épületéből, a hozzátartozókat sem értesítették erről.

 

 

A sajtó tudomására jutott ez a lágereket megszégyenítő intézkedés, így a kórház bejáratánál sajtósok, felháborodott családtagok és tiltakozó bukarestiek póbálták útját állni a betegeket titokban elszállító mentősöknek.

A tüntetők „Gyilkosok”, „Le a kormánnyal!” ,” Arafat ne feledd, Románia nem a tied!”, „Sátánista kormány!” szövegeket skandáltak-.

Mint kiderült az intézkedést Raed Arafat egészségügyi államtitkár rendelte el, azzal indokolva a minden szempontból törvénytelen rendelkezést, hogy „kell a hely a covidos betegeknek”. Ez azért is felháborította a bukarestieket (is) mert pár hónapja a Iohannis féle liberális PNL kormány még azzal fényezte a propagandát, hogy 14 millió euró értékben úgynevezett mobil covid-kórházakat hoztak létre és adtak át a lakájsajtó megrendelt  dicshimnuszaitól dícsérve. Nos, ezek a sokmillió eurót elszámlázó mobil-kórházat azóta köddé váltak, mint egykor Patyomkin híres festett falvai.

 

 

Éjszaka titokban egy beteget sem lehet sem kiutalni egy kórházból, sem a hozzátartozók értesítése nélkül máshova átszállítani.

Raed Arafat annyit posztolt erről Facebook oldalán, hogy ez „egy kis kényelmetlenség” csak, amit az embereknek meg kell értsenek. Az emberek azonban nagyon nem értik meg ezeket a hazug, nem indokolt, diktatórikus, inkább haláltáborokba mintsem európai közösségekbe illő covid-eljárásokat. Az éjszakai akciót több román politikus elítélte, köztük kormánypárti politikusok is. Bukarestbe szombat délután tüntetéseket hirdettek.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile