Aktuális, Belpolitika

Érvénytelen Arafat önkényes  „karanténkodása” Temesváron, és a váradi akciója is törvénytelen

A romániai covid statisztikák és karantén szigorítások házatája lassan kezd olyan lenni mint egy nem éppen vicces jelenet valami elmeháborodott  kiskirályokat bemutató horrorfilmből.

Érvénytelenítette a bukaresti táblabíróság Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár döntését, amellyel – a helyi vészhelyzeti bizottság határozatát felülbírálva – Temesvár karanténba vonásának meghosszabbításáról rendelkezett.

A vesztegzárat végül néhány nap elteltével a területi operatív törzs is fenntartotta.

Az ítéletet Alin Nica, a Temes megyei önkormányzat elnöke hozta nyilvánosságra pénteken. A Temes megyei járványügyi operatív törzs múlt szombati ülésén – a koalíciós pártok helyi képviselői közti nézeteltérések és a karanténellenes tüntetések közepette – nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a március 8-án elrendelt vesztegzár újabb egy héttel történő meghosszabbításáról szóló szakértői javaslat. A karantént mégsem oldották fel éjféltől a bánsági megyeszékhelyen, valamint a várossal szomszédos négy településen, mert Raed Arafat egészségügyi államtitkár így rendelkezett.

Arafat később próbálta rákenni a dolgot a temes megyei Egészségügyi Igazgatóságra, azt

állítva, azok kérték, hogy  lépjen és tartsa vesztegzár alatt a bánáti nagyvárost.

Arafat ugyanígy be akart avatkozni Nagyváradon is a covid-históriába, azt állította, hogy ott a helyiek rosszul számoltak és az általa közölt 4 feletti értékek a reálisak. Mindez úgy jött ki, hogy a román kormány covid-fűrerei  két napja új számítási metódust vezettek be, hogy ezzel is  növeljék, az amúgy is kétes  „fertőzöttségi rátát” és ennek statisztikai számait. Az új számítási módozat azonban még nem érvényes, így Nagyváradon sem érvényes egyelőre a szigorítás.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile