Aktuális, Magazin

Erzsébet királynő ismét sztár lett – ezúttal a Charlie Hebdo francia szennylap címoldalán

Kitört a botrány az angol királyinak mondott famíliában, miután a hírhedt francia szennylap összemosta a királyi családot és a George Floyd-gyilkossággal. A brit uralkodócsalád körüli sok furcsa mendemondát, konteós történetet vagy valóságos tényfeltáró dolgokat most ez a ( ki tudja mi okból)   kreált sajtóbotrány színesíti.

Még bőven tartanak Meghan Markle és férje, Harry herceg nem régi tévéinterjújának utórezgései, most épp az okozott felháborodást, hogy a Charlie Hebdo a maga faragatlan módján figurázta ki a hercegi pár és a királyi család konfliktusát.

A francia szennylap címlapján a gonosz mosolyú és szőrös lábú Erzsébet királynő térdel a földön fekvő színwesbőrű hercegné, Meghan nyakán, pontosan azzal a hírhedt mozdulattal, amit George Floyd állítólagos gyilkosától láthattunk a tavalyi tüntetéshullámot kirobbantó hírhedt sajtófelvételen. A felirat csak még egyértelművé teszi a párhuzamot:

„Miért hagyta el Meghan a Buckingham palotát?” »Mert nem kapok levegőt« –  olvasható a karikatúra mellett.

A címlaptól sokan kiakadtak, egy fekete és ázsiai ügyvédeket tömörítő brit jogvédő szervezet például arról írt, hogy az ábrázolás egyáltalán nem vicces, nem is határfeszegető, és inkább csak megerősíti a rasszizmust, valamint olcsón kiárusítja a George Floyd féle jól megkomponált esetet, amiből óriási politikai manipulációsorozat (BLM) indult az Egyesült Államokban és az egész liberális médiában.

A Charlie Hebdo persze magasról tesz az egész felháborodásra, hozzá van szokva, hogy provokatív és minden emberi etikát mellőző ábrázolásaik heves indulatokat váltanak ki. Pár éve egy ilyen provokációjuk tragikus vérengzésbe torkollt. 2015-ben a lap párizsi szerkesztőségének több tagját mészárolta le két dzsihádista fegyveres az iszlámot és Mohamedet kifigurázó rajzaik miatt.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile