Aktuális, Külpolitika

És hivatalosan is beköszöntött a covid-rabszolgaság  Nagy Britanniában – tilos az utazás külföldre

Az ókori rabszolgatartó társadalmi rendszertől már el is érkeztünk a jelenkri  covid-rabszolgatartó rendszerhez. Hétfőtől ugyanis pénzbírságot kaphatnak az Angliából indok nélkül külföldre utazókat A brit kormány kedden ismertetett tervezete szerint jövő hétfőtől komoly pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik nyomós indok nélkül próbálnak Angliából külföldre utazni.

Fotó: Illusztráció

A nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából – nagyon kevés indok kivételével – nem szabad külföldre utazni. adta hírül az MTI.

Az utazási tilalom meghirdetett célja annak megakadályozása, hogy a külföldről hazatérő turisták új koronavírus-variánsokat hurcoljanak be, veszélybe sodorva a nagy-britanniai oltási kampány eredményeit.

A brit kormány folyamatosan szigorítja a külföldi utazási tilalomról szóló rendelkezést: két hete vezették be azt a szabályt, hogy akik külföldre kívánnak utazni, ezt írásos formában kell megindokolniuk egy kötelezően kitöltendő űrlapon, amelyet a kormányzati honlapról kell letölteni.

 

A formanyomtatványon felsorolt lehetséges utazási indokok között szerepel a külföldi munkavállalás, a jótékonysági célokat szolgáló önkéntes tevékenység, a külföldi tanulás, illetve az, ha valakinek orvosi kezelés céljából kell külföldre utaznia.

Elfogadott indok emellett a külföldi esküvő, és az, ha valaki külföldön elhunyt hozzátartozójának temetésén kíván jelen lenni.

A kedden ismertetett újabb kiegészítő szabályozás kimondja, hogy március 29-től ötezer fontig terjedő pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik a kevés számú engedélyezett indokon kívüli okokból, mindenekelőtt turizmus céljából próbálnak Angliából külföldre utazni.

Az utazási tilalomról jelenleg kormányzati rendelkezés intézkedik, de a brit kormány átmeneti hatályú törvény szintjére kívánja emelni ezt a korlátozást, és ennek tervezetében szerepel az ötezer fontos pénzbírság is. A kormányzati beterjesztésről csütörtökön szavaz a londoni alsóház.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile