Aktuális, Belpolitika

„ Ez a kormány már alkalmatlan az ország segítésére. Nos, uraim, az USR PLUS-ból melyikük kíván elsőnek teherbe esni? „ – Mihai Lasca Bihar megyei parlamenti képviselő nevén nevezte a dolgokat

„A jelenlegi romániai kormány  alkalmatlan arra, hogy az országot segítse!” – jelentette ki keddi felszólalásában Mihai Lasca, Bihar megyei független parlamenti képviselő.

A politikus, aki az elmúlt hónapok alatt   nagy népszerűségre tett szert, mivel nyíltan fellépett a covid19  manőver törvénytelenségei ellen, keddi felszólalásában élesen bírálta az USR-PLUS ultra liberális politikusait is, akik a romániai valós gondok helyett a gender-elméletnek lobbiznak gőzerővel, s  úgy tűnik fontosabb nekik a különféle gender-elméleteket népszerűsíteni s ezeket  erőszakkal beiktatni az iskolai tananyagba, mintsem  aokkal a súlyos társadalmi gondokkal foglalkozni, melyek megnehezítik a romániai lakosság életét.

Lasca felszólalásában kitért arra is, hogy a kormánykoalíció liberális politikusai a valós romániai gondok helyett olyan exotikusan szodomita  törvényeket szeretnének elfogadtatni, mint az, hogy a férfiaknak is legyen joguk gyereket szülni, ahogy ezt a hírhedt Matić-jelentésben az EU meg is szavazta.

„ Nos, uraim, ki szeretne Önök közül teherbe esni?” – tette fel az USR-PLUS képviselőinek a meghökkentő se sajnos a jelenlegi helyzetre világosan rámutató kérdést Lasca.

„ Ez a kormány már nem alkalmas arra, hogy az ország segítségére legyen. Annál alkalmasabb a neo-marxista elveket valló partnereit segíteni, akik azzal foglalkoznak, hogy az iskolás gyerekeket erőszakosan ráneveljék a gender elméletre, szexuális oktatásként beállítva ezt és a terhes férfiak jogaiért munkálkodnak. Nos, uraim az USR-PLUS-ból melyikük kíván elsőnek teherbe esni?  A világot inkább az emberségre és az Istenbe vetett hitünk fele kellene irányítani!”- sommázta a Bihar megyei képviselő.

A román kormány elleni bizalmatlansági indítvány  azonban egy hajszálon elbukott, ugyanis a titkos, golyós szavazáson 202 törvényhozó adta le voksát, közülük 201-en a bizalmatlansági indítvány mellett szavaztak, egy személy ellene. Ahhoz, hogy az indítvány célba érjen, 234 támogató szavazatra lett volna szükség, vagyis a törvényhozók számának fele plusz egy kellett volna szavazzon.  A kormánybuktatás kudarca előre látható volt, miután a kormányoldal már korábban jelezte: honatyái nem is szavaznak az ülésen, sőt  az is kiszivárgott, hogy  a PNL megfenyegette a képviselőket, hogy aki beszáll a szavazásba, azt menesztik.

Mihai Lasca kweddi felszólalása ITT tekinthető meg.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile