Aktuális, Külpolitika, Médiavilág

FAKE NEWS VADÁSZAT: Az  Ukrajnában állítólag az oroszok által lelőtt „amerikai újságíró” autójára UKRÁNOK  nyitottak tüzet – Brent Renaud amúgy nem volt újságíró

Egy háborúban a legelső áldozat mindig az Igazság, tartja a régi mondás,  és soha nem volt ennyire aktuális mint most, amikor a hamis covid-mizéria után berobbant ukrán-háborús hisztéria alatt a Mainstream média sportot űz a hamis , hazug propagandából, az emberek megtévesztéséből, a hamis hírekkel való manipulálásból  és a hazugságok  valóságnak való eladásából.

Ez megy most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán  ömlesztett tudósításokkal kapcsolatban is, és ember, azaz olvasó legyen a talpán, aki el tud igazodni a hamis propaganda FAKE NEWS hírei között.

Pár napja látott napvilágot az a hír is, miszerint a vérengző oroszok agyonlőttek egy hős amerikai újságírót, Brent Renaud –ot , aki állítólag azért ment (legalábbis a propaganda sajtó szerint) Ukrajnába, hogy a menekültek sorsáról írjon.

“Renaud kollégája szerint, aki túlélte az esetet, az ukrán csapatok tüzet nyitottak az autójukra”

Tény, hogy Brent Renaud-ot lelőtték, halálából azonnal hatalmas propaganda áradatot kreálták, maga Zelenszkij is (akinek valós hollétét igaziból nem lehet tudni) szívszorító levelet is közölt a lelőtt újságíró anyjának címezve.

Egy emberélet tragikus elvétele mindig szörnyű dolog, azonban ebben a történetben is, mint a jelenlegi ukrán-tudósítások 99 százalékában is hamar kilógott a lóláb.

Brent Renaud-ot ugyanis az eddigi bizonyítékok alapján nem az orosz katonák vagy fegyverek ölték meg, ugyanis egy olyan övezetben hunyt el, ami teljes ukrán ellenőrzés alatt állt a gyilkosság idején, sőt az is kiderült, hogy a magát a New York Times munkatársának kiadó állítólagos újságíró sem a New York Times munkatársa nem volt, sőt nagy valószínűséggel nem is volt újságíró sem.

 

Zelenszkij a propaganda-sajtóban azonnal közzétette a megható levelét, amit az áldozat anyjának írt, azonban ebből a levélből érdekes módon kimaradt a tény, amit tőlélő szemtanú erősített meg, miszerint az áldozat autójára maguk az ukrán katonák nyitottak tüzet és nem oroszok….ugyanis oroszoknak akkor nyoma sem volt az ukrán ellenőrzés alatt levő helyen!

Erről a TASS hírügynökség is beszámolt, miután vizsgálat indult, hogy kiderítsék hogyan hallhatott meg az amerikai újságíró Ukrajnában.

„Oroszország nem felelős Brent Renaud amerikai újságíró ukrajnai haláláért – közölte Vaszilij Nebenzia, Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

Renaud kollégája szerint, aki túlélte az esetet, autójukra ukrán csapatok nyitottak tüzet.”– közölte Nebenzia.

A diplomata szerint Oroszország nem tehető felelőssé az újságíró haláláért, mert Irpin város környékét, ahol Renaudt megölték, ukrán csapatok ellenőrzik – írja a  Tass .

„Amerikai kollégám (az Egyesült Nemzetek állandó képviselőjének helyettese, Richard Mills) megemlítette Brent Renaud újságíró halálát Irpinben, akit állítólag orosz erők öltek meg. Elítéljük mindazokat, akik civileket ölnek és részvéttel vagyunk azok iránt és családjaik iránt, akik meghaltak bármilyen fegyveres konfliktusban” – mondta Nebeznia.

„De szögezzünk le pár tényt Először is, Renaud nem volt újságíró, és a New York Times cáfolta, hogy ennél a szerkesztőségnél dolgozna. Az interneten vannak olyan hírek, amelyek szerint tevékenysége messze nem volt újságírói jellegű. Másodszor, Irpint teljes mértékben az ukrán hadsereg és az ukrán területvédelmi egységek irányítják” – tette hozzá.

A sajtóban mutogatott sajtóigazolvány nyilván hamis, ugyanis Cliff Levy, a New York Times igazgatóhelyettese vasárnap azt nyilatkozta , hogy Brent Renauda  nem volt a munkatársuk

“Renaud kollégája szerint, aki túlélte az esetet, az ukrán csapatok tüzet nyitottak az autójukra” – tette hozzá Nebenzia.

Cliff Levy, a New York Times igazgatóhelyettese vasárnap azt mondta, hogy Brent Renaud amerikai újságíró, akinek haláláról az ukrán hatóságok számoltak be, nem dolgozik a New York Timesnak.

Forrás: TASS

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile