Aktuális, Kultúra

Felállítása után szinte azonnal ledöntötték a budapesti BLM-szobrot-a budapestiek nem tűrték sem  a BLM sem az LMBTQ  jelképeit

Furcsa, nem éppen európai vagy budapesti stílusú „szobor” került pár órára Magyarország fővárosának egyik kerületébe. Egy igencsak megosztó, provokatív s lássuk be szörnyen giccses „műalkotás” mely egy szivárványszínű nejlon szabadságszobor szerű készítmény. Volt. Az „alkotás” az amerikai szabadságszobrot ábrázolja a BLM-aktivisták jellegzetes térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égnek emelve. A szobor az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínben pompázik, azaz pompázott pár óráig, míg vehemens „műkritikusok” le nem döntötték.

„Szélsőjobboldaliaknak” mondott személyek törték össze péntek reggel a budapesti Ferencvárosban felállított „Black Lives Matter” szobrot. Legalábbis a magyarországi sajtó szűkszavúan ennyit közölt. A szobordöntést a magukat Légió Hungáriának hívó radikálisok vállalták magukra, erről videót is feltöltöttek az internetre. A videó mellé ezt írták, a rendőrség azonnal cselekedett, a szobrot ledöntő tagjukat előállították.

A Budapest IX. kerületében elhelyezett „szobor” csütörtök délután került a helyére. A Mi Hazánk és a Légió Hungária egy órán belül a helyszínen volt, hogy elbarikádozza azt, majd valaki festékkel is leöntötte a műtárgyat.

A budapesti rendőrség pénteki közleménye:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának munkatársai 2021. április 2-án 7 óra 30 perc körül észrevették, hogy egy férfi a IX. kerületben, a Ferenc téren felállított szobrot kétszer ököllel megütötte. A szobor az ütések következtében talapzatáról leesett és megrongálódott.

A 32 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és a IX. Kerületi Rendőr-kapitányságra előállították; vele szemben garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.”

(Forrás: Euronews)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile