Aktuális, Belpolitika

„Florin, ennyi volt. Superman repülj szépen haza!” – Zajlik a bukaresti Parlamentben a román covid-kormány miniszterelnöke elleni bizalmatlansági indítvány

BUKAREST  – Elkezdődött a bukaresti parlamentben a szenátus és a képviselőház együttes ülése, amelyen megvitatják a PSD által a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, majd szavaznak róla.

Az ülést Ludovic Orban képviselőházi elnök vezeti, aki bejelentette, az összesen 465 törvényhozó közül 379-en vannak jelen a teremben. A plenáris ülésen részt vesz Florin Cîţu miniszterelnök és kabinetjének tagjai is.

 

Az ülés elkezdése előtt a PSD-s törvényhozók kihelyeztek az ülésterem elé egy fejre állított Supermant. Ezzel arra a klipre utalnak, amelyet nemrég a miniszterelnök töltött fel Facebook-oldalára, Supermanként ábrázolva saját magát.

 

A liberálisok egy molinót vittek magukkal a következő felirattal: USR plusz AUR egyenlő PSD. Ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten, 234 képviselőnek és szenátornak kell megszavaznia.

 

A PSD Állítsuk meg a szegénységet, a drágulásokat és a büntetőügyeseket. Le a Cîţu-kormánnyal! címet viselő bizalmatlansági indítványában a Cîţu-kabinet azonnali távozását kéri, hogy Románia “tudjon kilábalni az állandóvá vált politikai, gazdasági és társadalmi válságból”.

Cîţu mentegetőző beszédében ( a még miniszterelnök) igencsak ideges és furcsa argumentációban olyan szokványos liberális jelzőket puffogtatott, aminek  ez esetben semmihez semmi köze, így például elkezdett antiszemitázni is. (SIC!) De legalább megköszönte az RMDSZ hűségét, és egyetlen hibáját sem vállalta fel.

Az AUR képviselői kedden tettek közzé egy hangfelvételt, melyen a PNL politikai meg akarták őket vesztegetni, hogy ne vegyenek részt a bizalmatlansági indítvány megszavazásában.

Az RMDSZ részéről Szabó Ödön  szólalt fel, aki langyosra sikeredett felszólalásában megpróbálta mentegetni a liberális covid-kormányt. Ödön  erőteljes  covid propagandát adott elő. Az RMDSZ igazi politikai prostituáltként szolgál 30 éve a román parlamentben, most azonban úgy tűnik külön szerepet vállaltak a Covid19 féle  hazug pandémia futtatásában is.

 

Cikkünk folyamatosan frissül.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile