Aktuális

Gyilkosság élőben közvetítve: fojtófogással tepertek földre egy idős, ittas férfit a  Pitești-i rendőrök, azonnal életét vesztette(+ videó)

Életét vesztette pénteken Pitești városában egy 63 éves férfi, miután a földre teperte és megbilincselte őt két rendőr .

Egy, a Pitești-i buszpályaudvar mellett levő vendéglőben tűz ütött ki és az áldozat állítólag ott italozott és nem volt hajlandó elhagyni a vendéglő teraszát. Ezért a helyszínre érkező rendőrök nekimentek, leteperték az idős, ittas embert, megbilincselték és az egyik rendőr, a klasszikus fojtófogást alkalmazva rá is térdelt. Nem tudni pontosan mi történt, de a férfi percek alatt meghalt.

Argeş megyeri rendőrség szóvivője, Florian Popa szerint az áldozatnál több fajta orvosságot is találtak, tehát feltételezik,ó , hogy beteg volt. A halál okát törvényszéki kórboncnok kell megállapítsa a boncolás után.

A férfit leteperő rendőrök ellen hatósági túlkapás és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult vizsgálat. Lucian Bode belügyminiszter az eset kapcsán  azt ígérte, pontosan kivizsgálják mi történt.

A 63 éves férfit pont azzal a rendőrségnél alkalmazott fojtófogással teperték le, mely során állítólag az amerikai  BLM mozgalmat életre keltő George Floydot is megölték a rendőrök. Ezt a fajta fojtófogást több európai állam rendőrségénél betiltották már. Az esetrő videófelvételt készített egy jelenlevő, s ez a felvétel hamar elterjedt a közmédiában, hatalmas felháborodását váltva ki az emberekből. A covid19 mizéria óta az embereket folyamatosan zaklató, ellenőrző és a maszkviselés elmulasztása miatt büntető akciók  miatt a rendőrség megítélése nagyon sokat romlott Romániában. Hogy miért kellett 5 rendőr  rárohanjon egy idős, ittas emberre, egyelőre nem derült ki.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile