Aktuális, Külpolitika

Folytatódik a covid-csikicsuki: A brit kormány egy hét múlva feloldja a korlátozások nagy többségét Angliában

A brit kormány egy hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét – jelentette be hétfőn Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

A tácavezető ugyanakkor azt mondta, továbbra is javasolja egyes elővigyázatossági ajánlások betartását, például maszkok viselését zsúfolt beltéri helyszíneken. A korlátozásokat legközelebb szeptemberben vizsgálnák felül.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban az elmúlt 24 órában 34 471 új koronavírusos eset fordult elő és hatan haltak meg a betegség következtében – írja a BBC.

Javid szerint a napi fertőzöttek száma delta variáns terjedése miatt elérheti a százezret is, de úgy véli, hogy az oltások miatt ez nem fog nagy terhet róni az egészségügyi rendszerre.

Korábban a brit kormány arról számolt be, hogy július 19-től a sárga kategóriás országokból Angliába érkezőkre gyakorlatilag ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, mint a zöld kategóriába tartozó országokból beutazókra: az indulásuk előtt legfeljebb 72 órával, illetve az angliai érkezésük utáni második napon koronavírustesztet kell elvégeztetniük, de mentesülnek az érkezés utáni nyolcadik napon elvégzendő, a jelenlegi szabályok alapján még kötelező újabb szűrővizsgálat, valamint a tíznapos karantén alól. Mindez azokra vonatkozik, akik angliai beutazásuk előtt legalább két héttel megkapták az Egyesült Királyságban a koronavírus elleni oltás második adagját.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile