Aktuális, Társadalom

Folytatódik a covid-káosz Romániában: újabb megszorításokat akarnak, tömegek készülnek húsvéti tüntetésre

Egyre nagyobb a káosz a romániai úgynevezett „covid-szzituációban”. A kormányhatóságok szigorításokat szeretnének, az emberek szabad életet. Egyre több kérdőjel, feszültség van a p(l)andámiás forgatókönyvben. Érthetetlenül megnőtt vagy megmanipulált esetszámok, szemmel láthatóan mit sem érő szigorítások, melyek a hivatalos covid-statisztikákat csak növelik, egyre több kérdőjel az agresszív oltáskampány kapcsán és egyre több oltás utáni haláleset.

A közhangulat egyre feszültebb, a románok azt ígérik a hatóságoknak, hogy amennyiben az ortodox húsvéti hagyományokat akarják megcsúfolni az eszement és értelmetlen  covid-megszorításokkal, könnyen meglehet, hogy az 1989-es forradalomhoz hasonló népfelkelést robbantanak ki.

A járvány elleni védekezés újabb, korlátozásokkal járó módozatait vitatja meg csütörtöki ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) – értesült a Digi24 hírtelevízió.

Az elképzelések szerint eltérő szabályok lesznek érvényben a hét végén és a hétköznapokon. Ezek szerint szombaton és vasárnap már 16 órakor zárnának az üzletek, és 22 óra helyett már 20 órakor kijárási tilalmat vezetnek be.

Raed Arafat belügyi államtitkár már kedd este beszélt a Digi24-nek nyilatkozva arról, hogy szerinte a járványt csak újabb szigorításokkal lehet megfékezni. Emlékeztetett arra, hogy ezek az intézkedések más országokban is hatékonynak bizonyultak.

„Több államban éjszakai kijárási korlátozások vannak érvényben, Franciaországban már 18 órától nem lehet elhagyni a lakást, nálunk 22 órától. A kijárási tilalom valóban olyan intézkedés, ami csökkenti az emberek közötti érintkezés lehetőségét és gátolja a vírus terjedését. Nem vagyunk a radikális korlátozások hívei, de nem nézhetjük tétlenül a sorozatos szabálysértéseket és a kórházak túltelítettségét” – mondta Arafat.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile