Aktuális, Társadalom

Folytatódik a horror az aradi „halálkórházban”- holttest  a kórteremben és magatehetetlen beteg a földön a covid osztályon

Egyszerűen megmagyarázhatatlan, hogyan süllyedt a jelenlegi, pokolbéli mélységekre az emberség, az egészségügyi ellátás a covid-őrület érájában. Újabb és újabb, az egykori haláltáborokat megidéző borzalmas részletek látnak napvilágot a romániai covid-osztályokról. Mióta elkezdtük nyilvánosságra hozni ezeket, maguk az újságírók is, akik nem a covid-propaganda bértollnokai, borzadva figyelik az eseményeket, mert szenzációhajhászás ide vagy oda, ez túlmegy minden képzeleten. A nagyszebeni és a marosvásárhelyi eset után, ismét az aradi megyei kórház házatáján történt rémségek borzolják a közvélemény idegeit.

 

Az aradi megyei kórház covid-osztálya, a téli hidegben se fűtés se melegvíz nem volt ott

 

Ezen a héten már második alkalommal érkeznek sokkoló hírek arról, hogy milyen embertelenségek mennek végbe az Aradi Megyei Kórház covid-osztályán. A hét elején szellőztette meg a sajtó azt, hogy már 7 aradi család perelte be a kórházat, azzal vádolva az egészségügyi intézményt, hogy a covid-osztályra beutalt családtagjaik tulajdonképpen nem a virózistól, hanem orvosi félrekezelésektől és a kórházi bánásmódtól haltak meg. A sajtónyilvánosság azonban úgy látszik nem hatotta meg az aradi „elsővonalas” hősöket”, mert az Auswitz-i lágerkórházakat lassan megszégyenítő történetek egyre-másra látnak napvilágot, tudjuk meg a criticarad.ro hírportál cikkéből.

 

 

Földre esett magatehetlen beteg és köddé vált ápolószemélyzet a covid-osztályon

A sajtónak az egyik beutalt beteg tálalt ki, miután a kórházi alkalmazottak hosszú órákon keresztül ügyet sem vetettek egy elesett és a földön fekvő betegtársára, majd egy időközben meghalt beteg holttestét is lazán „ottfelejtették” a kórterembe a többi ( még életben levő) beteg között.

Mindez szerdáról csütörtökre virradó éjszaka történt.

A nyilatkozatot tevő páciens elmondása szerint az aradi kórház covid-osztályának  17-es kórtermében egyik idős beteg leesett az ágyáról, szomszédja pedig képtelen volt felemelni onnan.

Először az ügyeletes személyzetnek csengetett, de hiába, az „elsővonalas hősök” közül senkit nem érdekelt a baj, magukra hagyva a betegeket, így azok a kórházi portástól kértek volna segítséget, aki viszont (embersége magaslatán) csak annyit felelt a kétségbeesett telefonos segélykérésre, hogy ez nem tartozik rá.

 

Annyira mérgező valamit használnak padlómosásra a covid-osztályán , hogy az orvosok nem akarnak oda bemenni?

 

A segítő szándékú beteg végül tárcsázta a 112-es sürgősségi számot, de még így sem sikerült megoldani a problémát. Mint kiderült az egészségügyi káderek, bár jól hallották hogy életveszélyes helyzetben van egy földre esett idős páciens, egyszerűen nem voltak hajlandóak bemenni az osztályra mondván, hogy ott egy nagyon toxikus szerrel (!) felmosták a padlót, és csak két óra múlva mehetnek be. Megjegyezzük, történik mindez ott, ahol betegek tartózkodnak. Az ő egészségüket ettől a „nagyon toxikus” szertől vajon miért nem féltette senki? Egyáltalán ha a szóban forgó szer ennyire veszélyes, hogy merik ezt ott alkalmazni ahol betegek tartózkodnak?

Az Arad megyei mentőszolgálat a sajtó megkeresésére megerősítette, hogy valóban érkezett egy segélykérő telefonhívás a megyei kórházból. Amikor a segélyhívó szám diszpécserei felvették a kapcsolatot a kórházzal, az ügyeletes asszisztensek már tudtak a problémáról. Azt ígérték, hogy na jó, egye fene, hát  csak felöltik a védőfelszerelést, tudják, amiben olyan szép és megható sajtófotók készöltek a propaganda média cikkeihez, és csak megoldják a földre esett beteg ellátását.

 

Újabb beteg lett rosszul és halt  meg, holtestét ott hagyták a többi beteg mellett

 

Mire nagy nehezen megérkeztek az orvosok, és segítettek a földön fekvő idős embernek, egy másik, a kórteremben fekvő beteg is rosszul lett. Hogy mitől, az egyelőre nem derült ki.  Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, a beteg elhunyt. A holttestet az orvosok pedig egyszerűen otthagyták a kórteremben, és csak három és fél óra múltán szállították el, s ez a horrorfilmbe illő intézkedés érthetően pánikrohamot okozott a kórteremben fekvő többi betegeknél.

A kórház vezetősége a sajtó megkeresésére csak annyit reagált, hogy valóban megtörténtek a felsoroltak és belső vizsgálatot indítottak, hogy az ügyeletes orvosok és asszisztensek magyarázatot adjanak a történtek miatt.

Az aradi kórház covid-osztálya nem először kerül a sajtó célkeresztjébe, pár hete ugyanis azt szellőztették meg, hogy a covidos betegek részlegén a dermesztő hideg időben sem volt sem fűtés és sem meleg víz. A virózissal vagy már súlyosabb tüdőgyulladással diagnosztizált páciensek vastagon felöltözve dideregtek a kórházi ágyakon. s lássuk be ez nem igazán jó terápia ilyen esetekben.

Ezeket az eseteket hallva, olvasva az ember önkéntelenül eltanakodik azon, vajon hová lett az emberi hozzáállás, az orvosi kötelességtudat és maga a hippokratészi eskü a „halálkórházak” „elsővonalas hőseiből”?

És persze nyitott a kérdés, hogy vajon valaha kiderülnek a dolgok, és felszínre jut az igazság, mely révén ártatlan embereket taszítottak pusztulásba, és az elkövető nem koronavírus, hanem valami gőgös, istentjátszó, sátáni embertelenség volt!…És valaha felelősségre fogják vajon vonni azokat, akik egy koronavírus ürügye miatt megfeledkeztek a legnemesebb hivatás, az orvoslás alapvető emberségéről? Vagy mindez esetleg majd valamikor az emberjogi bíróságok  „nürnbergi pereiben” fog csak megtörténni?

Szőke Mária

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
BÉLA
BÉLA
3 ani în urmă

Miért is nem csodákozok én ezen.