Aktuális, Külpolitika

Folytatódik a rasszista hergelőshow? : Londonban fejbe lőttek egy Black Lives Matter aktivistát

Vasárnap a hajnali órákban Dél-Londonban fejbe lőttek egy prominens Black Lives Matter aktivistát, írja a BBC. Sasha Johnson kritikus állapotban van. Egyelőre nem tudni, hogy támadás célzottan rá irányult-e, összefüggésben van-e az aktivizmusával, illetve kapott-e előtte fenyegetéseket.

A rendőrség hivatalosan még azt sem ismerte el, hogy a nőről van szó, annyit közölt, hogy „egy 27 éves nőt lőttek meg hajnali 3 előtt nem sokkal egy Southwark-i összejövetelen”.

A hatóságok tanúkat keresnek.

A BBC azt írja, egy házban volt buli, a környéken sokan voltak, a lövések pedig a háztól nem messze dördültek el.

Johnson az Oxford Brookes University hallgatója, a brit Black Lives Matter mozgalom egyik vezető alakja, a mozgalomra épülő Taking the Initiative párt vezetőségében is pozíciója van. Az Instagramon a párt azt írta, a kétgyermekes anya mindig a feketékért és az őket érő igazságtalanságok ellen harcol.

Update:

A hatóságok közlése szerint az aktivistát egy négy fekete férfiből álló társaság lőtte meg, mikor egy buliban vett részt egy dél-londoni ház kertjében – írja a BBC.

London rendőrkapitánya, Alison Heydari úgy nyilatkozott, hogy a férfiak behatoltak az ingatlanra, és elsütöttek egy fegyvert. Az elkövetőket még keresik.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile