Aktuális, Külpolitika, Vélemény

Giorgio Bianchi olasz újságíró felhívása, aki megjárta a Mariupoli frontot : ” Ha Putyin bűnöző, akkor Bush apa és fia, Obama, Blair, Clinton, Mattarella bűnözők. Ki kell mondani!” (+VIDEÓ)

Üdv mindenkinek, jelenleg az elmúlt napokban Mariupolban készült felvételeket hang- és képanyagát szerkesztem, addig pedig olvasom a híreket.

Az Olaszországban zajló eseményeket nézve úgy éreztem, szólnom kell néhány szót.  Nem tudom, hogy megtalálom-e a megfelelő szavakat, hogy leírjam, mi történik, de el kell mondanom valamit.  Az Olaszországból származó látvány groteszk.

Az oltás negyedik vagy ötödik adagjáról vitatkoznak, hogy jobb-e most vagy ősszel megtenni, akkor, amikor a harmadik világháború küszöbén állunk. Aztán vannak, akik a vakcina negyedik adagjáról, gyerekeknek szánt maszkokról beszélnek.  A tévéműsorokban láthatunk műsorvezetőket, akik maszkban járkálnak a stúdióban… Amióta megérkeztem Oroszországba, azt sem tudom, hova tettem a maszkot.  Ki-be járok a kórházakba, megölelem az embereket, egy tányérból eszek velük.  Látok embereket főzni az utcán, és Olaszországban a negyedik adag oltóanyagról beszélnek, ez őrültség.  És mégis, ezek az emberek a civilizációról beszélve a harmadik világháborúban reménykednek.

De én úgy gondolom, hogy soha nem volt civilizációnk.  Soha nem fogjuk tudni legyőzni ezeket az embereket, mert már így is semmik vagyunk.

Látom a tévében, hogy a modernitásról, az erkölcsről beszélnek, azt mondják, Putyin bűnöző.  Nincs se előtte, se utána, hanem csak most: Putyin bűnöző.

Ha Putyin bűnöző, akkor mi tízszer rosszabbak vagyunk.

Ezekben a napokban van az évfordulója annak, hogy Mattarella miniszterelnök-helyettes, a kommunista D’Alema miniszterelnöke elpusztította Belgrádot.  Hamis hírek alapján rengeteg bombát dobtak le az európai fővárosra, a civilekre.  Divat Irakot, Szíriát, Líbiát, Afganisztánt is felidézni.  De ha minderre emlékeztetik őket, hallani sem akarnak róla.  Ha Putyin bűnöző, akkor Bush apa és fia, Obama, Blair, Clinton, Mattarella bűnözők.  Ki kell mondani!

A nemzetek és a hatalmak azt teszik, amit tenni kell – nem úgy, mint Olaszországban, ahol a szankciókról, a Netflixről vagy egy orosz-tölgy kizárásáról beszélgetünk egy versenyen, hogy bosszantsák Oroszországot.  Valaki még azt is javasolta, hogy csökkentsék a fűtést 18 fokra… Ez egy őrült világ, ami elvesztette a kapcsolatot a valósággal.  Baromságokkal harcolsz a tankok és bombák ellen.

Oroszország nem vonul vissza.

Nem veszít, hanem nyer.

A tervek szerint halad előre, nem siet.

Egy hónapja nem azzal a gondolattal ébredtek fel: mit csináljunk ma?  Támadjuk meg Ukrajnát!

Nem voltunk készen erre.  A terveket az amerikaiak és az oroszok készítették.  Olaszokat, németeket, osztrákokat és ukránokat, akik nem tudták, mi fog történni, belevonták egy őrült irányította színjátékba, aki tulajdonképpen nem irányít semmit: csak egy szerepet játszó színész.  Nem irányítja a neonáci zászlóaljakat sem.

Véletlenszerűen megállítom az embereket, és interjút készítek velük.  Mind azt mondják, hogy be voltak zárva a pincébe, és nem tudtak kijutni.  Azt mondták nekik, hogy minden ellenőrzés alatt áll.  Sokan azt mondják, azért lőttek rájuk, nehogy elmenjenek.  Kiürítették a lakásokat, hogy megtörjék  az embereket, miközben ők maguk maradtak a lakásokban, lőni az oroszokra.  Ezek neonáci zászlóaljak.

Aztán olvastam a Washington Post-ban, hogy ezek a fegyveresek Kantot olvastak…

Elmentem az egykori bázisukra, ahol horogkereszteket, SS-ről szóló könyveket, Mussoliniről szóló könyveket láttam.

Aztán mesélnek a Casapound-ról vagy a New Force-ról (nacionalista szervezetek Olaszországban), amikor igazi nácik vannak, akik túszokat tartanak fogva.  Egy állam, amely 2014-ben egy neonáci puccs következtében megszűnt demokratikusnak lenni.  Ukrajnában nincs demokrácia.  Az úgynevezett oroszbarát Janukovics elnök volt az utolsó demokratikusan megválasztott elnök.  És nem volt oroszbarát, mert ha az lenne, akkor elnyomta volna a Maidant, elpusztította volna a neonácikat.  Nem volt oroszbarát, mert nem volt az.  Azóta az ország neonácik és oligarchák kezében van.  Ez az eredmény.

Aztán elénk tárul egy sorozatból, a színész, művész és humorista világa, akinek szavai üresek – semmi sem igaz belőlük.  Az igazság az, hogy megöljük magunkat a NATO-ért.  Oroszországnak nincs gondja.  Gabona, búza, nyersanyag, olaj, gáz, hatalmas és ritkán lakott területe van.

Nincs nyomás alatt.

Ott állhat és várhat, amíg elmegyünk tűzifát gyűjteni és a nyilvános parkokban sütkérezni.

Mi kell még ahhoz, hogy megértsük, mi történik?

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile