Aktuális, Külpolitika

Görögországban 150 eurót kapnak a fiatal felnőttek, ha beoltatják magukat – akinek fizetnek, később nem perelhet a mellékhatások miatt!

Mint tudjuk, a gyógyszerkísérletek alanyainak pénzt szoktak adni, hogy vállalják a kísérleti stádiummal járó rizikót. Nincs ez másként a covid19 kísérleti szérum tömeges alkalmazásával sem, annyi különbséggel, hogy itt valószínűleg a „kísérleti” pénz nagy részét a korlátozásokkal zsaroló kormányok kapták, amiből csorrantanak  helyenként a fiataloknak is buzdításként.

Görögország 150 euró pénzjutalmat kínál a fiataloknak azért, hogy beoltassák magukat a koronavírus elleni vakcina legalább első dózisával – jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök Athénban.

Az ajánlat 940 ezer 18 és 25 év közötti fiatalra terjed ki. A görög kormány 141 millió eurót (50 milliárd forint) különített el erre a célra.

A kormányzat célkitűzése szerint a 11 millió lakosú országban július végéig a lakosság 60 százalékát be akarják oltani.

Az úgynevezett szabadságkártyát, amire a pénzjutalmat átutalják, egyfajta köszönetnek szánják a fiatalok járvány alatt tanúsított türelméért, mindez egyben pénzügyi ösztönző is, hogy több fiatal immunizálja magát. A kártyára átutalt összeget szállodai foglalásra, komp- és repülőjegyekre, illetve koncertekre és múzeumi belépődíjakra lehet elkölteni.

Lehet, hogy a fiatalok azt gondolják, nem kapják el a koronavírust, és ha meg is betegednek, akkor sem súlyosan, de vírushordozók lehetnek, és így lehetővé teszik a kór terjedését – mondta Micotákisz.

Forrás: MTI

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile