Aktuális, Társadalom

Gyámügyiseknek mondott „gyerekrablók” veszélyeztetik az Angliába dolgozó kelet-Európai családokat: a román család két gyerekét vitték el erőszakkal

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a nyugat-Európai , úgymond „fejlett” országokban a kelet-Európai bevándorlók gyerekeit egy  nagyon meghökkentő veszély fenyegeti, éspedig az, hogy az ottani úgymond „gyermekvédelmi hatóságok”bármikor elszakíthatják őket eredeti családjuktól, szüleiktől, arra hivatkozva, hogy a többnyire konzervatív, keresztény családok nem felelnek meg a gyerekek nevelésére. Több ilyen eset jutott sajtónyilvánosságra az elmúlt időben.

Hasonló embertelen kálváriába keveredett pár hónapja egy, az Egyesült Királyságban munkát vállaló romániai család is.

A Lesch család évek óta dolgozik az angliai Hereford-ban, két gyermekük van. Hét hónappal ezelőtt felkeresték őket az ottani gyámügyi hivatal szociális gondozói, azt állították, hogy névtelen feljelentést kaptak és emiatt vizsgálódnak.

Majd minden különösebb bizonyítás vagy indoklás nélkül közölték velük, hogy mert (névtelen!!!) feljelentés érkezett, miszerint a két gyerek veszélyeztetve van családjánál, erőszakkal elvitték a gyerekeket a szülőktől. Ez nem egyedi eset sajnos, az angliai kelet-európai bevándorlók között több olyan história terjed, melyek szerint a bevándorlók gyerekeit azért szakítják el a szülőktől, hogy később örökbe adhassák azokat tehetős angliai és más nyugati országokban élő örökbefogadó szülőknek.

Volt olyan eset is, ahol a gyámügyi illetékesek úgy vélték a keresztény konzervatív életfelfogás és családmodell az, ami káros a gyerekekre, s ami miatt el kell szakítani a gyerekeket vérszerinti szüleiktől. És félő, hogy azokon az eseteken kívül, melyek nyilvánosságra jutnak, nagyon sokszor ezek a gyerekrablásoknak minősülő intézkedések titokban maradnak.

A Lesch házaspár élete is egy ilyen gyámügyi „gyerekrablás” miatt vált lidércnyomássá. A házaspár persze nem mond le erőszakkal elvett gyerekeiről, ügyvédet fogadtak Angliában, harcolnak értük és ehhez a harchoz kértek segítséget romániai közszereplőktől.

Mihai Lasca független parlamenti képviselő segítségét is kérték Lesch-ék, hogy visszakapják gyerekeiket és hazaköltözhessenek Romániába

A házaspár megkereste Mihai Lasca független parlamenti képviselőt is, akivel ismertették esetüket és kérték a politikust segítsen nekik abban, hogy visszakapják jogtalanul és erőszakkal elrabolt gyerekeiket és hazatelepedjenek Romániába. Lesch-ék valószínűleg rá kellett döbbenjenek, hogy az angliai  jobb fizetés nem kompenzálja azt, hogy se szó se beszéd elvehették tőlük gyermekeiket. A képviselőnek írt levelükben az is olvasható, hogy értesüléseik szerint a két „elkobzott” testvért elválasztották egymástól és angliai állami intézetekben tartják jelenleg, ahol a szülők szerint a gyerekek nem kapnak megfelelő ellátást, sőt a szülők által vitt ruhát és cipőt sem adták oda a gyerekeknek, holott azok szemmel láthatóan le voltak rongyolódva.

.

 

A romániai parlamenti képviselő és csapata megígérte az elkeseredett szülőknek, hogy segítenek nekik visszaszerezni gyermekeiket és hazaköltözni Romániába. Lasca kérdésünkre elmondta, kapcsolatban vannak nem csak a szülőkkel, de azok ügyvédjével és remélik, hogy az embertelen helyzetet sikerül jogi úton rendezni.

-szmm-

 

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile