Aktuális, Társadalom

Gyanús öngyilkosság az aradi covid-osztályon

Folytatódnak a furcsa, hátborzongató történetek a romániai „halálkórházakban”.Az aradi megyei kórház úgynevezett covid-osztályán egy páciens állítólag öngyilkos lett, információink szerint felakasztotta magát a börtönszerűen őrzött covid-részleg vécéjében. Azon a covid-részlegen történt a tragédia, mely orvosait több aradi család  beperelte, azt állítva, hogy az oda beutalt hozzátartozóik nem is a virózis következtében, hanem orvosi műhibák és a kórházi bánásmód miatt haltak meg. A hasonló esetek miatt szavaztatta meg a Iohannis féle liberális kormány azt a „halálkórház-törvénynek” elnevezett törvénymódosítást, mely szerint a covid-osztályokon szolgálatot teljesítő orvosokat nem lehet ezután (legalábbis a „vészhelyzet” ideje alatt orvosi műhibáért felelősségre vonni.

Egy 28 éves Arad megyei páciens felakasztotta magát az Aradi Megyei Sürgősségi Kórház egyik illemhelyiségében szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A fiatalembert koronavírus-fertőzéssel kezelték, azonban állapota nem volt súlyos – adta közre az Arad Megyei Rendőrség.

Simona Roz az aradi rendőrség szóvivője, az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a férfit március 19-én utalták be a kórházba koronavírus-fertőzéssel. A páciens a kórház úgynevezett vörös zónájában – ahol kizárólag koronavírusos betegeket ápolnak – található illemhelyiségben végzett magával. Amikor rátaláltak, az ügyeletes orvos és egy intenzív terápiás orvos sietett a segítségére, másfél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

A férfit néhány nap múlva engedték volna ki a kórházból, mivel állapota jelentősen javult az utóbbi időben. Az orvosok korábban nem észlelték szorongás vagy depresszió jeleit rajta. Érthetetlen tehát mi váltotta ki azt a lelkiállapotot az áldozatból, mely öngyilkosságra késztette…

( Fotó: Illusztráció)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile