Aktuális, Külpolitika

Gyerekgyilkosságok miatt feldühödött tömeg döntötte le Erzsébet királynő szobrát Kanadában

Feldühödött tömeg zúdult Kanada utcáira, méghozzá több mint ezer gyermek halála miatt.

Több mint ezer gyermek holttestére bukkantak több katolikus iskolánál Kanadában, az indulatok pedig olyannyira elszabadultak, hogy a dühöngő tüntetők ledöntötték II. Erzsébet királynő és ükanyja, Viktória királynő szobrait.

Minden év július elsején Kanada Nemzeti Napját ünneplik, ám a kanadaiak egy nagy része, idén a felszabadultság helyett dühöt és frusztrációt érzett, melynek kézzel fogható hangot is adott.

Több mint ezer gyermek halála  

Kanadában katolikus bentlakásos iskoláknál májustól kezdődöen összesen több mint 1000 gyermek holttestére bukkantak, többségük jelöletlen sírokban feküdt. A lakosságot ez annyira felháborította, hogy csütörtökön az utcára vonultak és tüntetéseket tartottak.

Kanada bentlakásos  iskolarendszere, melyben őslakos gyerekeket szakítottak el családjaiktól, hogy állami katolikus iskolákba járjanak, 1900-1970 között működtek.

Egy nappal azelőtt, hogy a brit királyi család felavatta Diana hercegnő szobrát, kanadában az emberek azt skandálták, hogy „Ne legyünk büszkék a népírtásra!”, és ledöntötték II. Erzsébet királynő, valamint ükanyja, Viktória királynő szobrát.

Forrás: L!FE 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile