Aktuális

Ha ezt Mengele doktor megélhette volna! : Folytatják a nyilvános gyógyszerkísérleteket a kisgyerekeken

Mint portálunkon is olvashatták, semmi nem indokolja azt, hogy a gyerekeket és fiatalokat elkezdjék oltani a kísérleti fázisban levő covid-vakcinával, melynek nemhogy a hosszú távú, de egyelőre a rövid távú mellékhatásai sem ismeretesek- reagált egy covidos   betegeket gyógyító főorvos  Dr. Oana Mihaela Secară.

A gyerekek oltásáról a főorvos asszony az alábbiaka tnyilatkozta:  „Nem adható be gyermekeknek olyan oltás, amelyet legalább 5 éve nem teszteltek. Miért? Mert legalább hozzávetőleges képet kell alkotni az oltások hosszú távú mellékhatásáról, ugyanis a beoltott gyerekek előtt áll az egész életük és nem mindegy, hogy ezt milyen egészségi állapotban élik le.

Azontúl legyen világos, az eddigi összes orvosszakértői tapasztalat azt igazolja, hogy a gyereke  99 százaléka nem fog súlyos koronavírus fertőzést kapni attól a vírustól, amely ellen oltanák. Ez a vírus semmivel sem veszélyesebb a gyerekek 99 százalékára nézve, mint akármelyik más légúti vírus. Miért kellene akkor pánikszerűen egy nem tudni milyen mellékhatásokkal rendelkező kísérleti vakcinával kockára tenni a gyerekek életét? A gyerekek is, akár oltják őket, akár nem kontaktusba fognak kerülni ezzel a  vírussal, és az egészséges szervezetű gyerekek  majdnem teljes százaléka saját immunrendszere segítségével legyőzi a vírust, természetes úton fog immunizálódni, ahogy nagy részük már immunizálódott is. Minek kockáztatni akkor egy kétes kísérleti vakcinával gyerekeink életét, egészségét?”- nyilatkozta a doktornő.

Ezen orvosi tények ellenére a  Pfizer kedden bejelentette, hogy folytatják a vakcinájuk tesztelését a 12 év alattiakon. Ha a klinikai tesztek sikeresnek bizonyulnak, akkor a féléves csecsemők is megkaphatják majd a vakcinát.

Kérdés, KIK azok a gyerekek, akiken tesztelik a kísérleti oltást? Ugyanis a nemzetközi törvények szerint ez tilos és bűnténynek számít. Kiskorú személyek esetében ugyanis tilos mindenféle klinikai kísérlet, beleértve a gyógyszerkíséreteket is, még akkor is, ha az alany szülei ebbe beleegyeznek. Kísérleti szert csakis életveszélyes állapotban levő beteg mentésére, életmentő célzattal lehet egy  gyereknek beadni.

A cég bejelentése szerint a következő hetekben 4500, tizenkét évnél fiatalabb gyermeken kezdik meg a klinikai tiszteket. Ezeket az Egyesült Államokban, Finnországban, Spanyolországban és Lengyelországban, összesen kilencven helyen fogják elvégezni a nyár végéig bezárólag.

A gyermekek egyébként a felnőttekhez képest jóval kisebb adagot kapnak az oltóanyagból. Az 5–11 év köztieknek 2×10 mikrogrammot adnak be – ez a normál adag harmada –, a hat hónapostól öt évig terjedő korosztályban pedig 2×3 mikrogrammot. „Direkt csak óvatosabban végezzük ezeket a vizsgálatokat, hogy meggyőződjünk arról, hogy a gyermekek számára is biztonságos a vakcina” – mondta dr. Bill Gruber, a Pfizer alelnöke.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile