Aktuális, Külpolitika

Ha ezt Mengele doktor megélhette volna! : igazi emberirtás történik a német öregotthonokban: a harmadik adag Pfizer után egyre több idős ember kerül kritikus állapotba

Az Észak-Rajna-Vesztfáliában, Oberhausenben lévő idősek otthonának két lakóját három nappal a harmadik koronavírus elleni védőoltás után újra kellett éleszteni. Ezt a BILD kérdésére Oberhausen városa is megerősíti.

Eddig 90 embert oltottak be harmadszor az idősotthonban. Tíz százalékuknak 2 nappal később olyan súlyos reakciói voltak, hogy kezelni kellett őket. Szív- és érrendszeri, légúti és neurológiai rendellenességek jelentkeztek. Egy válságcsapat konzultál, hogy egyedi esetről van-e szó.

 

A magánpraxisban dolgozó orvosokat az Észak -Rajnai Kötelező Egészségbiztosítási Orvosok Szövetségének járási irodája tájékoztatja:

„Kérem Önt, hozzon orvosi döntést arról, hogy megvárja-e a Stiko vagy az EMA ajánlását, vagy a harmadik oltás annyira sürgős a saját betegei számára, hogy ajánlása nélkül is elvégezni azt.”

E levél után Oberhausen háziorvosa azonnali hatállyal és további értesítésig nem vakcinázza a betegeket az idősek otthonában. A szomszédos Mülheim oltóközpont is csökkenti az oltandók körét. A 80 év feletti emberek egyelőre csak akkor kapnak emlékeztető oltást, ha az első injekciók óta legalább hat hónap telt el.

Carsten Watzl dortmundi virológus egy esetleges pánikra figyelmeztet. Szerinte egyes oltási reakciókból nem kellene általánosítani.

Dr. Henning Karbach, az Oberhauseni Egészségügyi Osztály vezetője így nyilatkozott: „Valószínű, hogy a vakcinázással ideiglenesen összefüggő különböző körülmények vezettek ehhez a helyzethez.” A „multimorbid” és súlyosan beteg emberekről van szó, akik hosszú ideije gyógyszert szednek. Ráadásul nagy meleg volt.”

Az orvosok Westphalia-Lippe Egyesülete azt hangsúlyozza, hogy az egyes eseteket először alaposan meg kell vizsgálni. Arra hivatkoznak, hogy az Izraelből származó tanulmányok „azt mutatták, hogy a harmadik felek oltásával nem voltak problémák”. Amio természetesen hazugság, ugyanis, ha figyelmesen átnézzük az izraeli vakcina tájékoztatót, eleve kiderül, hogy a harmadik adag oltás, többet ártott, mint használt.

Forrás: WDR

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile