Aktuális, Külpolitika

Hatalmas robbanás egy német városban: a lakosságot felszólították maradjanak otthonaikban és zárják be az ablakokat

Hatalmas robbanás rázta meg kedden a nyugat-németországi Leverkusen városát, füstfelhő borította be a környéket, többen megsérültek – derül ki német sajtóbeszámolókból. A robbanás egy vegyipari gyár szemétégető üzemében következett be, de a Kölntől mintegy húsz kilométerre északra, a Rajna partján fekvő Leverkusenben található Chempark telephely üzemeltetői közölték, hogy a robbanás oka tisztázatlan.

A Szövetségi Lakosságvédelmi és Katasztrófa-segítségnyújtási Hivatal (BBK) rendkívül veszélyesnek minősítette a történteket. A régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában.

A vegyipari gyár tudatta: több alkalmazottja megsérült, közülük ketten súlyosan, további öt kollégájuknak nyoma veszett. Szemtanúk szerint a robbanást távolról is hallani lehetett.

A rendőrség felszólította a város lakóit, hogy ne menjenek a szabadba, maradjanak otthon, zárják be ablakaikat és ajtóikat. A rendőrség figyelmeztette a Leverkusenen kívülről érkezőket, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile