Aktuális, Belpolitika

Hivatalosan elismerte az Egészségügyi Minisztérium: a munkáltatók nem kötelezhetik covid-oltásra az alkalmazottakat Romániában

Egyetlen munkavállalót sem kötelezhet munkáltatója arra, hogy az, akaratán kívül beoltassa magát a covid19 kísérleti vakcinával. az oltás beadatása ugyanis nem kötelező, hanem mindenki szabad akaratából kell, eldöntse, beadatja magának ezt a vakcinát vagy sem. – áll abban a nyilatkozatban melyet a román Egészségügyi Minisztérium válaszolt a nép ügyvédjének a beadványára, melyben ez utóbbi jelezte, hogy egyes munkáltatók törvénytelen nyomást gyakorolnak alkalmazottaikra a covid-vakcina beadását követelve.

Amennyiben bárkit azért akarnak elbocsátani a munkahelyéről, mert nem oltatta be magát a covid-vakcinával, nem árt ha tudja, ez törvényellenes és emiatt kártérítésre perelheti a munkáltatóját. 

 

 

Annak ellenére, hogy a román kormány is példa nélküli, agresszív oltás-propagandát folytat, jelenleg Romániában nem kötelező az oltás beadatása, és így senkit nem érhet azért hátrányos megkülönböztetés, mert nem adatta be magának a covid-oltást.

„A munkavállaló munkához való hozzáférését nem szabhatja meg a Sars-Cov-2 elleni oltás, a munkavállalónak joga van az esélyegyenlőséghez és a bánásmódhoz, a munkaviszonyban az egyenlő bánásmód elve mindenkinek a munkavállalók és a munkáltatók dolgozik, és a munkáltatónak joga van a munkavállalóra vonatkozó kötelező rendelkezéseket csak azok törvényességéhez kötni. ”

„A munkáltató egyetlen munkavállalót sem kötelezhet a Covid-19 elleni oltásra, az oltás ugyanis egy prevenciós, orvosi beavatkozás mely kizárólag az adott személy beleegyezésén alapul, és a Covid-19 elleni oltás kötelezővé tétele a munkáltató által, jogellenes cselekedetnek minősül. „- írta a kiadott nyilatkozatban az Egészségügyi Minisztérium képviselője, Nicoleta Rusu főtitkár.

Emlékeztetünk arra, hogy Romániában számos magánvállalkozás, a HoReCa szektor munkaadói és bizonyos állami intézmények előírják az alkalmazottak beoltását annak érdekében, hogy tevékenységüket fizikai munkahelyi jelenlét mellett végezzék, ami nyilvánvaló visszaélés, de az elmúlt hónapokban több helyen már megtörtént ilyen jogtalan nyomásgyakorlás.

 

(Forrás: ActiveNews)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile