Aktuális, Külpolitika

Hogyan lehet gúny tárgyává tenni a magyar fővárost? – Orbánék kínai egyetemet csinálnak Budapesten – az ellenzék a kínai diktatúra tetteire hajazó utcaneveket adott a leendő egyetem környékén

A magyarországi kína-barát kormány – a főváros vezetésének tiltakozása ellenére is – támogatja, hogy egy kínai egyetem épüljön Budapesten.

A kampusz a magyar főváros déli részén a Duna keleti partján lesz majd, és egyelőre négy karral terveznék: bölcsészet- és társadalomtudomány, műszaki és természettudományok, orvosi fakultás, valamint közigazgatás.

A környéken ennek hatására Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere kezdeményezésére átnevezik a tervezett intézmény körüli közterületeket.

Kedden délelőtt már több táblát is kitettek, így kiderült, hogy Budapesten lesz  Dalai Láma út, Ujgur Mártírok útja, Szabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út.

A megkérdezett kormánypárti politikusok erre az akcióra ( ki-ki vérmérséklete szerint) zömmel idióta módon válaszolt. Tökéletesen alakítják, hogy nem értik, mi baja van bárkinek azzal, hogy a Kínai Kommunista Párt egyre nagyobb teret nyer csonka-magyarországon.

Forrás: Szeretlek Mo.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile