Aktuális

Hogyan vált covid-gettóvá a kolozsvári egyetem is? – Durván diszkriminálják a be nem oltott hallgatókat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen : azt is megtiltották nekik, hogy kiplakátolják felhívásukat

Kolozsvár, a hivatalos (de hitelesnek egyáltalán nem tekinthető) statisztikák szerint Románia egyik legjobban átoltott városa. Ennek ellenére (vagy éppen ezért? ) a továbbra is manipuláltnak tűnő statisztikák szerint mégis feltűnően sok ott az őj „covid-beteg”.  „Új covid-betegnek” azokat nevezhetjük, akik az oltáskampány beindulása majd kifulladása után lettek „covidosnak” nyilvánítva, csatlakoztatva ezzel Kolozsvárt, azon gyanús településekhez, ahol sok az oltás, sok az új-beteg…

Természetesen az engedelmes covid-várossá avanzsált Kolozsváron az egyetemisták sem úszták meg a covid-terrort, erről az egyetemi honlapon ez olvasható:

„1. A 2021–2022-es egyetemi tanévben a BBTE felajánlja az oktatási tevékenységek

lebonyolításának klasszikus formában való lehetőségét, a szemtől szembeni, jelenléti

oktatást azoknak a hallgatóknak, akik:

  1. a) megkapták a SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltást, és a teljes oltási ütemterv befejezése

óta eltelt 10 nap;

  1. b) felmutatják egy 72 óránál nem régebbi RT-PCR teszt negatív eredményét;
  2. c) felmutatják egy 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt hitelesített negatív

eredményét;

  1. d) a SARS-CoV-2 vírussal való fertőzöttség megerősítését követő 15. és 180. nap között

vannak.

  1. Azoknak a hallgatóknak, akik nem tartoznak az 1. cikkben említett kategóriákba,

lehetőségük lesz online vagy más alternatív módokon részt venni az oktatási

tevékenységeken, az egyes karok által meghatározott feltételek mellett, a szak profilja és a rendelkezésre álló források szerint.

  1. A hallgatói szervezetek képviselőinek javaslata alapján a 2021–2022-es egyetemi tanévben

az 1. cikkben említett kategóriákba tartozó hallgatók kaphatnak szállást az egyetemi

bentlakásokban, az országos szintű jogszabályi rendelkezésekben előírt maximális kapacitás

mértékében, amelyek a SARS-CoV-2 fertőzés terjedésének megakadályozását szolgálják.

  1. Kivételes helyzetben azok a hallgatók, akik valamilyen igazolható egészségügyi körülmény

következtében nem kaphatnak oltást, speciális rendszerben szállásolhatók el, és az oktatási

tevékenységekben online (vagy más, a kar által megszabott alternatív módokon) vehetnek

részt.

  1. Ebben a kontextusban a vizsgák a hagyományos/standard rendszerben kerülnek

megszervezésre, a tanulási tevékenységek módjától függetlenül.

  1. A járványügyi helyzet alakulásának függvényében a jelen határozat által meghozott

intézkedéseket módosítani lehet az Igazgatótanács határozatai alapján.

  1. Jelen határozat továbbításra kerül az egyetem Szenátusának a megfelelő jóváhagyás végett.”

Nem kell szépíteni, ez magyarán azt jelenti, hogy a kolozsvári gettóegyetemen, az oltatlan, EGÉSZSÉGES fiatalok  súlyos diszkriminációval kell, szembenézzenek.

Igen, az egészséges, nem oltott diákokat kirekesztik, elkülönítik, megfosztják a tanulás jogától, hacsak nem adatják be maguknak az egyelőre NEM KÖTELEZŐ,  kétes kísérleti szert, vagy nem végeztetnek saját pénzen egy nagyjából semmit nem érő, pontatlan PCR tesztet.

 

 

Az új sátáni értékrend szerint az EGÉSZSÉGES EMBER lett a közellenség itt is, azt próbálják teljesen törvénytelen módon megzsarolni, korlátozni, s teszik mindezt egy hivatalosan soha be nem jelentett pandémia égisze alatt.

Ez ellen a minden emberi és alkotmányos jogot szembeköpő diszkrimináció ellen próbáltak fellépni kolozsvári egyetemisták, derül ki az ActiveNews hírportál cikkéből.

Kolumbán Lilla kolozsvári egyetemi hallgató nyilatkozott a hírportálnak, elmondva, hogy a be nem oltott diákok, egy több pontba szedett  közleményt szerettek volna kiplakátolni az egyetem területén, az erre kijelölt helyekre. Először meg is kapták erre az engedélyt, azonban mikor elkezdték a közleményüket tartalma A3-as szórólapokat kiragasztani, hirtelen értesítették őket, hogy ez mégis csak tilos, mert menetközben az illetékesen meggondolták magukat, s mert éppen abban a pillanatban valamennyi hirdetőtáblát elkezdték felújítani, tehát ott nincs hely a „nem oltott” hallgatók véleményének.

A „be nem oltott” hallgatók, a betiltott közleményükben arra világítottak volna rá, hogy orvosetikailag és jogilag teljesen törvénytelen ez a diszkriminatív eljárás, mely megkülönbözteti az oltott és a nem oltott hallgatókat, a nem oltottak hátrányára. Főleg azért is elfogadhatatlan és törvénytelen ez, mert a covid oltás, jelenleg nem kötelező Romániában, tehát emiatt korlátozni bárkit bármiben nem más, mint erőszakos zsarolás.

Az, hogy a bentlakásokba csak oltott hallgatók szállhatnak meg, a diszkrimináció egy másik, teljesen törvénytelen esete. És ne feledjük, ezeknek az intézkedéseknek, másfél évnyi eszement covid-terrorizmus ellenére sincs semmilyen hivatalosan dokumentált, orvosilag bizonyított alapja, de bátran ki lehet jelenteni aljasság és emberiesség elleni bűncselekmény fiatal, egészséges embereket megfosztani a tanulási joguktól és hátrányosan megkülönböztetni azokat, ha nem hajlandóak beadatni maguknak egy olyan kísérleti szert, melyről egyre inkább kiderül, nemhogy védettséget nem ad, de súlyos, esetenként életveszélyes mellékhatások sorozatát okozhatja.

Illusztrációnkon a kolozsvári „nem oltott” egyetemisták, betiltott közleménye látható.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile