Aktuális

Hónapokig tagadták, ám mégis van összefüggés a vakcina és a halálos vérrögképződés között

A „covid19” társadalmi mega-manőver és az ehhez kapcsolódó agresszív oltáskampány, úgy tűnik az emberei civilizáció eddigi legnagyabb illegális emberkísérlete. Egy olyan emberkísérlet, mely során az állítólag hónapok alatt kifejlesztet és piacra dobott vakcinákat kezdték tömegesen beadni embereknek, és ezeknek a tulajdonképpen még kísérleti szakaszban levő szereknek a mellékhatásait a gyártók természetesen tagadták, még akkor is, ha egyre több ehhez kapcsolódó halálesetet jegyeztek világszerte.  A legtöbb haláleset az AstraZeneca gyógyszergyártó cég vakcinájához kapcsolódott az elmúlt hónap alatt. Több államban betiltották, sakkoztak azzal, hogy melyik korosztályra nézve nem veszélyes, egyszóval a nyilvánosság előtt zajlik annak igazolása, hogy ez tetszik vagy sem, de valóban egy tömeges emberkísérlet.

Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy olasz lapnak adott interjúban jelentette ki, hogy összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között, írja az MTI.

Az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat.

Utalt arra, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.

Néhány hete merült fel aggodalom amiatt, hogy néhány esetben agyi trombózis lépett fel olyanoknál, akiket előzetesen az AstraZeneca vakcinájával oltottak be. Elővigyázatosságból több ország leállította a 60 év alatti korosztály oltását ezzel a vakcinával, amíg nem tudnak meg többet erről a jelenségről.

Ugyanakkor mindeddig még egyetlen hatóság sem mondta ki, hogy okozati összefüggés lenne az AstraZeneca-vakcina alkalmazása és a vérrögképződéses esetek között. A brit gyógyszerfelügyelet (MHRA) kimutatása szerint az Oxford/AstraZeneca-oltóanyagból eddig több mint 18 millió adagot adtak be Nagy-Britanniában, és az e vakcinával beoltottak közül harmincnál fordult elő vérrögképződés, az esetek zömében az agyi trombózis egy ritka formája, és hét páciens meghalt.

A brit hatóság ugyanakkor – az EMA eddigi álláspontjával összhangban – azt hangsúlyozta, hogy az adatok változatlanul arra vallanak, hogy e vakcina alkalmazásának előnyei messze felülmúlják az esetleges kockázatokat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is az AstraZenecával való oltás folytatását javasolta március közepén.

Az AstraZeneca gyógyszercég március végén azt hangsúlyozta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy komoly kockázat állna fenn az oltóanyag használata és a vérrögképződés között, és egy szombati nyilatkozatukban pedig biztosítottak afelől, hogy a cég legfontosabb prioritása a páciensek biztonsága.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile