Aktuális

Horror komédia: a román kormány két kézzel osztogatja a Romániában a kutyának sem kellő covid kísérleti vakcinákat, amely mégis egyre érkezik az országba

Mivel a romániai oltási kampány az agresszív, megalázó és gusztustalan oltási kampánynak is köszönhetően sikeresen zátonyra futott, a románkormány megpróbálja elkótyavetyélni, vagy jótékonykodási felirattal lepasszolni  az országba felhalmozott covid kísérelteti  vakcinákat. Próbál belőle eladni, a selejtesebbet, mint az AstraZeneca vírus- vagy emberirtót meg „nagylelkűen” lepasszolja más „ szegényebb” országoknak.

Mindeközben a gyógyszerkísérleti horror komédia közepette pedig egyre érkeznek az újabb és újabb vakcina szállítmányok az országba, bár tényleg érthetetlen mi a fenének rendelik ezt meg, ha a már meglevőket sem tudták beadni a romániai lakosságnak? Nyilván a kormány vakcina illetékeseinek furcsa kötelezettségei vannak a Covid19  manőver alatt a gyógyszergyártó cégek irányába.

Humanitárius segélynyújtás formájában 50 400 adag oltóanyagot adományozott Románia például Szerbiának. Erről szerdán döntött a kormány, szombaton pedig már útnak is indították a  covid-szállítmányt.

A kormány AstraZeneca oltóanyagot ajándékozott Szerbiának, amelyből idehaza jelentős mennyiség van még raktáron.

Múlt héten a román kormány a Moldvai Köztársaságnak is juttatott ingyenesen oltóanyagot, 100 ezer adag AstraZenecát. A Moldvai Köztársaság eddig 300 ezer dózis oltást kapott ingyenesen Romániától.

A szerdai kormányülésen arról is döntés született, hogy Ukrajnának szintén ajándékoznak vakcinát, 100 ezer dózist. A kabinet arról is határozott, hogy az alacsony oltakozási kedv miatt idehaza feleslegessé vált oltóanyagot értékesíteni lehet a nemzetközi piacon.

Románia eddig 15 millió adag vakcinát vásárolt, aminek alig 30 százalékát tudtak beszúrizni az emberekbe. A legnagyobb mennyiség a több országban betiltott, eddig a legtöbb áldozatot szedett AstraZenecából van raktáron, amellyel szemben az emberek fokozottan bizalmatlanok.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile