Aktuális, Belpolitika

Így zsarolnák meg a covid-kormányok a túszul ejtett kereskedőket a kísérleti oltásokkal

Józan ésszel és logikával, no meg  jogismerettel rendelkezve bátran kijelenthető  nyilvános zsarolás zajlik a covid-őrület keretében, azzal zsarolják  az embereket, csak akkor kaphatják vissza elrabolt, normális életvitelüket, ha beoltatják magukat egy olyan kísérleti  szerrel, mely következményeiért senki nem vállal felelősséget és melyről egyre nyilvánvalóbb, jóval veszélyesebb,  mint maga a koronavírus.

Igaz, nem tehették még kötelezővé az oltást, de azt megtehetik, hogy a túszul ejtett kereskedőket és vállalkozókat azzal zsarolják, hogy ha nem  adatják be az oltást alkalmazottaiknak, akkor nem nyithatnak. Így aztán be is zárulna az ördögi kör, hiszen nem a kormány teszi kötelezővé az oltást, hanem a munkáltató.

Egy település fertőzöttségi mutatójától függetlenül kinyithatnak azok a vendéglők, amelyek személyzetének valamennyi tagja megkapta a koronavírus elleni oltást – közölte hétfő este a miniszterelnök.

Florin Cîțu a Digi24 műsorában  nyilatkozvaazt állította, ez a javaslat a vendéglátóipar képviselőitől érkezett, és a szállodákra is alkalmaznák. Hangsúlyozta, hogy erről még nem született döntés. A kormányfő elmondta, hogy támogatja ezt az elképzelést, emlékeztetve arra, hogy a vendéglátóipar a járvány által legjobban sújtott gazdasági ágazat.

A miniszterelnök arra biztatta más ágazatok vállalkozásait is, hogy oltassák be az alkalmazottaikat, így nem alakulnak ki munkahelyi fertőzésgócok és nem akadozik a termelés. „Biztos vagyok benne, hogy a munkáltatókban megvan ez a szándék. Jelezték, hogy oltási pontokat hoznának létre az alkalmazottaik számára, ha a kormány biztosítja a vakcinát. Oltóanyagunk pedig van most már elegendő” – magyarázta Florin Cîțu.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile