Aktuális, Tények mögött a lényeg

Ismeretlen hepatitis- szerű járvány terjed több országban a gyerekeknél – Több megbetegedett gyermek ugyanakkor adenovírusra és a Covid-19-et okozó vírusra is pozitív lett

Furcsa és veszélyes májbetegség terjed járványszerűen a gyerekek körében, derül ki egyre több nemzetközi hírből. Egy eddig ismeretlen és igen veszélyesnek tűnő hepatitis-es fertőzés terjedéséről érkeznek jelentések, mely elsősorban gyerekeket betegít meg. Az Egyesült Királyságban számos érintett gyermek adenovírusra és ugyanakkor SARS-CoV-2-re, a Covid-19-et okozó vírusra pozitív lett. Számadataiban figyelve az eddig jelente4tt súlyos eseteket, ahol a legmagasabb a jelentett Covid oltottsági arány, ott bukkannak fel egyre gyakrabban ezek az új hepatitises megbetegedések a gyerekeknél. Nem zárható ki, hogy ezek z új megbetegedések összefüggésben vannak a COVID19 mRNS oltásokkal, még akkor is, ha nem maga a megbetegedett kisgyerek, hanem a szülők, a környezetben levő felnőttek lettek beoltva.

A STAT News orvosi oknyomozó-oldal  szerint az észak-karolinai egészségügyi hatóságok azt mondják, hogy két kisgyermeken hepatitis-es esetet vizsgálnak, így ez az állam a második, amely olyan esetekről számolt be, amelyek úgy tűnik, hogy összefüggésben állnak egy egyre több országban észlelt járványkitöréssel.

 

125-szörös nagyítás mellett a májszövet-mintáról készült fotomikroszkópos felvétel vírusos hepatitis miatti kórszövettani elváltozásokat mutatott ki

Alabama először tavaly novemberben vett észre egy öt megbetegedésből álló esetcsoportot, és értesítette a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központot, amellyel a megbetegedések okának felderítésén dolgoztak. Alabama azóta további négy esetet regisztrált.

Továbbra is növekszik azoknak az országoknak a száma, ahonnan  jelentenek ilyen szokatlan hepatitises eseteket, és a jelentések szerint Franciaország két gyanús esetet vizsgál Lyonban, Izrael pedig egy tucat olyan gyermeket vizsgál, akiknél az elmúlt négy hónapban megmagyarázhatatlan hepatitis szerű betegségük lett, sőt két gyereknél májátültetésre is volt szükség.

Az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Spanyolország, Dánia, Hollandia és Írország mindegyike jelentett eseteket. Eddig a legnagyobb számot az Egyesült Királyság jelentette, ahol 108 esetet regisztráltak – 79 Angliában, 14 Skóciában és 15 Walesben és Észak-Írországban.

Az Egyesült Államok és néhány európai ország egészségügyi hatóságai csütörtökön arra figyelmeztették az orvosokat, hogy figyeljenek a hepatitis tüneteitől szenvedő kisgyermekekre, és arra kérték a szülőket, hogy gondoskodjanak arról, hogy gyermekeik jól mossanak kezet, és gyakran, amikor a vizsgálatok folytatódnak a megmagyarázhatatlan hepatitises esetekkel kapcsolatban.

Jelenleg a vezető hipotézis az, hogy az adenovirussal való fertőzés, egy olyan vírus, amely általában a megfázáshoz társul, válthatta ki a veszélyes májgyulladást az érintett gyermekekben, de hogy miként azt maguk az orvosok sem tudják egyelőre.

 

Forrás: STAT News 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile