Aktuális, Külpolitika

Ismét börtönsziget lett Ausztrália? – Folyamatosak az összecsapások a covid-terror ellen tüntetők és az ausztrál rendőrök között (+videó)

Több mint 1500 rendőr járőrözött Sydney belvárosának utcáin, megelőzendő egy szombatra bejelentett lezárásellenes demonstrációt – írja a Reuters hírügynökség. Az utakat lezárták, a közösségi közlekedés járműveit pedig visszafordították, mielőtt elérték volna a városközpontot.

A Guardian beszámolója szerint Melbourne-ben viszont nem sikerült megakadályozni, hogy több ezren utcára vonuljanak a korlátozások és a kötelező maszkviselés ellen tüntetve. A korlátozások miatti tiltás ellenére demonstrálók különböző tárgyakkal dobálták a rendőröket, akik könnygázzal próbálták feloszlatni a maszkot nem viselő tömeget, illetve lovasrendőrökkel állták el a menet útját.  Lezárásellenes tüntetések voltak Brisbane-ben, Queensland állam fővárosában is.

Ausztrália Victoria és Új-Dél-Wales államában összesen 886 új koronavírusos esetet azonosítottak, a legtöbbet utóbbi állam fővárosában, Sydneyben, amely a Delta-variáns legfőbb terjedési területe. Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztere, Brad Hazzard szerint „nagyon komoly” a helyzet, ezért hozzátette: „nem most van itt az ideje az önzésnek, most a közösségre és a családjainkra kell gondolni”.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] fővárosában, Sydneyben, amely a Delta-variáns legfőbb terjedési területe, írja Szőke […]