Aktuális, Külpolitika

Izrael belejött a civilek gyilkolásába: egy kórházat is lebombáztak, több mint 200 a halott- már Biden is tűzszünetet követel

 

 

Egy kórházra is lecsapott az izraeli légierő, 200 felett a halálos áldozatok száma.

A palesztin Egészségügyi Minisztérium beszámolója szerint már 212-en vesztették életüket a kiújult konfliktusban, köztük 61 gyermek, 35 nő és 16 idős – adta hírül a TRT World. Rajtuk kívül legalább 1400-an megsebesültek a különböző támadások során.

Miközben a Hámász és az Iszlám Dzsihád rakétatámadásokat indít izraeli területekre, addig az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Gázában pusztítanak légicsapásokkal, elsősorban a régió legfontosabb infrastruktúráját megcélozva.

Újabb az egészségügyi minisztérium egyik épületét és az Al Rimal nevű klinikát sikerült lebombázniuk és súlyos károkat okoztak ezen épületekben. A hatósági közlemények szerint többen megsérültek a minisztériumi épület támadása során.

Joe Biden amerikai elnök, hétfő este telefonon jelezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, hogy a maga részéről azt szeretné, ha Izrael tűzszünetet kötne a palesztinokkal. Aprócska lépés volt ez, amit jelez, hogy ugyanaznap az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsában azt még megakadályozta, hogy a BT nyilatkozatban szólítson fel az erőszakos cselekmények beszüntetésére, ám mégis jelentős elmozdulás ahhoz képest, hogy egy nappal korábban még csak Izrael önvédelemhez való jogáról beszélt.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile