Aktuális, Belpolitika

„Jelen pillanatban a parlament már nem képviseli a nép akaratát!” – Kormányt akar buktatni a román ellenzék

Még ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt tervez benyújtani a Szociáldemokrata Párt, mivel a törvényhozó testület „már nem képviseli a nép akaratát” – jelentette ki a Prima TV műsorában Marcel Ciolacu, a PSD elnöke.

Ciolacu elmondta, a romániai politikában premier lenne, ha a parlamenti választások után hat hónappal megbukna a kormány, de most ‘egy kritikus tömeg van kialakulóban’, és ez abból is kiderül, hogy a miniszterek ellen benyújtott egyszerű indítványokat egyre több törvényhozó szavazza meg.

A PSD elnöke kifejtette, pártja úgy szeretne hatalomra kerülni, hogy előtte kiegyezik leendő koalíciós partnereivel a kormányprogram tekintetében. Ugyanakkor nem tartja kizártnak az előre hozott választások lehetőségét.

„Ha holnap lennének a választások, a parlamentnek teljesen más volna az összetétele” – vélekedett. „A választások után 90 nappal közlöm Klaus Iohannis államelnök úrral, hogy jelen pillanatban a parlament már nem képviseli a nép akaratát” – jelentette ki a PSD elnöke. ( Forrás: Agerpres)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile